Ziek van dat uitzichtloze gezweet in de sportschool? Een lekkere pot seks telt ook als workout

Bel je sportschoolmaatje maar af; jij hebt wel betere dingen te doen

workout

Vroeg opstaan om voor werktijd nog even een paar kilometer op een loopband in een muffe sporthal te rennen of buffelen met gewichten die je uiteindelijk toch alleen maar een hernia bezorgen? Wij stellen voor dat je je in plaats daarvan lekker nog even omdraait. In de richting van je partner welteverstaan. Want uit onderzoek is gebleken dat een hete zweetsessie in de slaapkamer net zo goed werkt als een cardio-training. En dat betekent nog meer reden om flink wat tijd uit te trekken voor wat slaapkamergymnastiek.

De meerderheid bepaalt

Tweeduizend Amerikanen vulden een enquête in voor het seksueel welzijnsbedrijf LoveHoney. En maar liefst 71 procent van deze geile Amerikanen stelden dat een potje rollebollen gelijk staat aan een intense workout. En heel eerlijk, zo voelt het vaak ook wel als we de finishlijn helemaal bezweet en uitgeput maar voldaan bereiken. Maar nu is de vraag: telt seks ook daadwerkelijk als workout? Sommige respondenten van het onderzoek nemen hun routine wel heel serieus. Zij houden hun hartslag bij en hoeveel calorieën ze verbranden tijdens de daad. Al zijn het natuurlijk de mannen die hun seksprestaties het vaakst checken: maar liefst 18 procent van de mannen houdt dit nauwkeurig bij op hun smartwatch. Tja, je bent een "fit-boy" of je bent het niet...

Alleen maar voordelen

Maar seks zorgt er niet alleen voor dat je je sportoutfit ritueel kunt verbranden, het zou volgens Women's Health ook hartstikke goed zijn voor je lichaam. Het verlaagt je bloeddruk, je verbrandt calorieën en je risico op hartaandoeningen neemt af. Wel adviseren de experts om de sportschool niet helemaal te verruilen voor de slaapkamer. Want hoewel seks een uitstekende cardio-oefening is, kan het een volledige workout routine niet helemaal vervangen.

Maar het kan vast geen kwaad om die cardio-oefening zo vaak mogelijk uit te voeren. In het kader van gezondheid, natuurlijk.

Goodlife
  • Women's Health
  • Adobe Stock