Rob Heilbron: 'Ik word nog vrijwel dagelijks versierd. Je bent een vrouwenmagneet of je bent het niet.'

'Ik doe het alleen met mooie vrouwen. En niet te oud. Jaar of 30, of nouja, het liefst onder de 30'

Rob Heilbron

Het leven van de flamboyante en uitgesproken Rob Heilbron (77) is een onvervalst jongensboek. Op jonge leeftijd beleeft hij jetsetavonturen met beroemde en rijke vrouwen in Israël, New York en Hawaï. In de jaren tachtig wordt hij zelf beroemd als hij surfmerk O’Neill naar Europa haalt. "Jullie geloven het natuurlijk niet, hoeft ook niet, mij kan het allemaal niks schelen, maar ik word nog vrijwel dagelijks versierd. Je bent een vrouwenmagneet of je bent het niet. En ik ben het. Kan ik het helpen. Van jongs af aan al. Ik hoefde nooit moeite te doen voor een mooie vrouw. Want ik doe het alleen met mooie vrouwen. En niet te oud. Jaar of 30, of nou ja, liefst onder de 30."

Ambitie

Rob zijn levensmotto is vooral: doe wat je leuk vind. En dat is een les die hij iedereen aan kan raden: "Het is nooit, nooit mijn ambitie geweest om een Bekende Nederlander te worden, een BN’er…" Heilbron haalt zijn neus op. "Ben je helemaal gek. Mijn ambitie is altijd geweest om een zo leuk mogelijk leven te leiden. Dat was en is nog steeds mijn ambitie. Daarom heb ik altijd gedaan wat ik leuk vond. Ik doe nooit iets tegen mijn zin. Nooit. Ik volg mijn instinct. Mijn hart. Ik kan het iedereen van harte aanbevelen. Ik heb het eigenlijk ook een beetje van Jack O’Neill geleerd. Jack zei altijd: Rob, follow your bliss. Alleen: om te leven volgens je eigen kompas, daar heb je moed voor nodig. En dat is lang niet iedereen gegeven."

Er waren leraren op de mavo  die zeiden: Je bent niet alleen maar voor je plezier op deze wereld. Ik zei: Waarvoor dan wel?

Een leven plezier

Maar hoe weet je nu of je de moed hebt om te doen wat je wilt? Daar kan Heilbron kort over zijn: "Als je jezelf moet afvragen of je lef hebt, dan heb je in elk geval geen lef. De meeste mensen hebben er geen idee van hoe hun toekomst eruit moet zien. Ik had dat idee al wel, heel vroeg. Ik wilde plezier hebben, de wereld ontdekken, leuke mensen ontmoeten, vooral heel veel mooie vrouwen. Er waren leraren op de mavo — want ik had een schijthekel aan leren, ik kan niet stilzitten — die tegen mij zeiden: Je bent niet alleen maar voor je plezier op deze wereld. Ik zei: O nee? Waarvoor dan wel? Hadden ze geen antwoord op. Want zij hadden nog nooit plezier gehad."

Een luxe leven

Maar hoewel zijn luxe leefstijl anders doet vermoeden, is Heilbron niet geïnteresseerd in geld: "Ik had een relatie met de dochter van een minister uit de Israëlische regering. Mika Meridor. Een schitterend mooi meisje. Ik wist aanvankelijk niets van haar afkomst. Maar toen ik voor de eerste keer bij haar thuis kwam, bij haar en haar ouders... Een penthouse zo fantastisch groot — en ik ben niet snel verbaasd. Vrienden van mij zeiden: Rob, you have to get married with Mika. Do you know how rich she is! Maar geld heeft mij nooit ook maar iets geïnteresseerd. Geen reet. Geluk en plezier, dat is het enige wat telt. Nee, geluk, plezier en dat je enigszins gezond bent."

Het geheim van rijkdom

Heilbron heeft ook tips voor mensen die een leven als hij ambiëren. Want hoe word je rijk en beroemd? Heilbron: "Nou, in elk geval niet door het na te streven. Dan word je best zo’n armoedige vastgoedgozer met de verkeerde klok om je ene pols en de verkeerde vrouw aan je andere. Wat is geld en wat is succes nu helemaal? Weet je wanneer je succesvol bent? Als je jezelf trouw blijft. Als je gelukkig en gezond bent. Daarbij moet je ook een beetje mazzel hebben."

Het volledige acht pagina-lange interview met Rob Heilbron lezen waarin hij vertelt over zijn interessante en luxe leven, wat hij vind van #MeToo en hoe de toekomst er voor hem uit zal zien? Je vindt de Playboy in een winkel bij je in de buurt. Wees er snel bij, je hebt nog maar een paar dagen om hem te bemachtigen!

Interviews
  • Ron Tetteroo