Bunny Love: Ryan Wilde maakt een expositie met in de hoofdrol de Playboy-bunny

Kunstenares Ryan Wilde groeide op met Playboy: haar vader was illustrator, haar moeder model. In september opent Wilde's nieuwste expositie in het voormalige Playboy-kantoor in Beverly Hills. Met als thema: de Playboy-bunny

bunny

Ryan Wilde groeide op met Playboy: "Toen ik 9 was werd mijn vader illustrator bij Playboy. Ik denk dat mijn moeder de eerste persoon in onze familie was die poseerde voor een van zijn schilderijen. Een jaar later heb ik ook voor hem geposeerd. Toen ik opgroeide, lagen er overal in ons huis Playboys. Mijn ouders kochten voor mijn broer een Playboy voor Kerstmis toen hij een tiener was. De foto waarop hij hem voor de kerstboom omhoog houdt, maakt me nog steeds aan het lachen."

Een liefde voor bunnies

En door die met bunnies gevulde jeugd ontwikkelde Wilde een voorliefde voor het bekende Playboy-logo: "Op de middelbare school begon ik het logo te dragen. Ik had de bunny ook al in films en modebladen gezien en hij had echt een provocerende status. De effectiviteit en kracht van het merk hebben me altijd verbaasd." Maar het duurde nog even voor Wilde de bunny echt omarmde in haar werk. Tijdens een studie tot hoedenmaker kwam de Amerikaanse erachter dat hoeden het toch niet helemaal waren. In 2014 verkoopt ze haar hoedenbedrijf en richt zich volledig op kunst. En het onderwerp van de kunstwerken uit haar nieuwe expositie? De bekende Playboy-bunny.

Een Playboy-expositie

Volgens Wilde is de Playboy-bunny het ultieme symbool van "seksualiteit, luxe en onschuld". Ze vertelt: "[Het is] De ultieme sublimatie van vrouwelijke seksualiteit en verlangen. Het konijn wordt universeel gewaardeerd en is nooit bedreigend. Ik ben altijd gefascineerd geweest door het effect dat het konijnenkostuum heeft op beide geslachten en hoe het generaties lang en meerdere schandalen heeft doorstaan." En de bunny is controversieel: "De meeste mensen hebben een sterke mening over Playboy: óf heel negatief óf heel positief. Playboy is een van de meest briljant op de markt gebrachte merken aller tijden. Art Paul, de oorspronkelijke artdirector van het tijdschrift, heeft iets unieks neergezet dat de toekomst van tijdschriften voorgoed veranderde. Het vermogen van Playboy om literaire reuzen binnen te halen werkte ook onderscheidend, net als het politieke en raciale activisme. Ik kijk ook echt uit naar de toekomst van Playboy."

Entertainment
  • Niek Stolker
  • Matt Occhuizzo