Luistertip: in podcast 'Lust' laat Jacqueline haar innerlijke cougar los

Jacqueline date nu voornamelijk jongere mannen. In haar podcast LUST deelt ze alle juicy details: ‘Ik krijg veel douche filmpjes van jonge twintigers'

LUST

Na een relatie van veertien jaar liet auteur Jacqueline van Lieshout (48) vorig jaar ‘haar innerlijke cougar uit de kooi’, en ze datet nu voornamelijk jongere mannen. Hoe dat eraan toegaat en hoe ze vooral ook haar eigen seksualiteit aan het ontdekken is, vertelt ze in haar podcast LUST. Wij spraken haar voor de nieuwste Playboy over haar podcast en meer.

Haar lust & haar leven

Na een interview in De Telegraaf begon de inbox van Jacquelines Instagram-account spontaan te roken: "Ik heb meer dan 700 DM’s gehad," zegt ze lachend. "Op een gegeven moment dacht ik: dit is als drinken uit een brandweerslang." Ze kreeg niet alleen berichten van jonge opgewonden mannen, maar, zo mogelijk nog leuker, ook van boze veertigers en vijftigers. Omdat ze had gezegd dat jongere mannen het langer volhouden in bed. Jacqueline: "Toen meldde Harry zich. Hallo, ik ben Harry, 53 en ik neem jou volgende week mee uit. Dan zul je wel zien hoe energiek ik ben! En dan boos zijn als je niet reageert hè. Want Harry is gewend dat hij antwoord krijgt, een jonge twintiger niet. Die schiet gewoon met hagel." LUST gaat natuurlijk over de seksuele escapades van een vrouw op middelbare leeftijd, een cougar, die met herwonnen vrijheid haar lusten botviert op vers vlees, maar eigenlijk gaat het over zoveel meer dan dat. Want waaróm datet ze eigenlijk met jongere mannen? Waar komt dat vuur opeens vandaan en vooral: waar wordt het door aangewakkerd? Maar ook: wat wil zíj als het op seks aankomt?

Nooit meer anders

Tijdens haar zoektocht praat ze niet alleen met seksuologen en relatietherapeuten, maar ook met psychologen en datingexperts om tot de kern van haar seksuele autonomie te komen. Want, zo zegt ze onomwonden aan het begin van elke aflevering: "Als je niet bang bent om te zeggen wat je wilt, lak hebt aan de vooroordelen van een ander en krachtig in je lijf, gezondheid en seksualiteit zit, wordt de wereld een luilekkerland van razend enthousiaste snoepjes die onvermoeibaar van mijn ervaring willen leren, onverbloemd complimenteus zijn aangelegd en nooit meer anders willen dan een cougar."

Heb je dan alleen maar goede seks?

"Het valt eigenlijk nooit tegen, maar dat komt omdat ik vooraf een zware screening doe. Ik spreek niet zomaar af, ben je gek. Eerst appen, facetimen of wat dan ook. Als iemand zegt: we kunnen toch ook gewoon blind afspreken, dan spreek ik dus niet af. Mijn tijd is kostbaar, daar ga ik heel secuur mee om. Ik wil kwaliteit, ook in mijn avonden."

Meer lezen over Jacqueline en haar podcast? Koop de nieuwste Playboy, die ligt nu in de winkel! Jacqueline's podcast LUST is te beluisteren op alle bekende kanalen.