Hoe je de ultieme mancave kunt maken voor jou en je vrienden

Een mancave is niet zomaar een ruimte; het is een toevluchtsoord

mancave

Grote kans dat je maar al te goed weet wat een mancave is. Misschien ben je er wel eens te vinden bij een van je vrienden of droom je zelf al jaren van zo’n ruimte die helemaal voor jezelf (en je vrienden) en voor niemand anders is. Een mancave is namelijk niet zomaar een ruimte; het is een toevluchtsoord voor mannen waar je lekker kunt ontspannen. Of het nu gaat om sport kijken, gamen, bier drinken met vrienden of samen films kijken: het creëren van een mancave is een echte aanrader om het nieuwe jaar goed mee te beginnen. De vraag is alleen: hoe bouw je een mancave en waar moet je aan denken? Wat heeft een lichtsnoer buiten zoals een prikkabel dat je gebruikt als sfeerverlichting met een mancave te maken? We zochten het voor je uit.

Waarom een mancave bouwen een goed idee is 

Voordat we je allerlei tips en tricks geven voor het creëren van de ultieme mancave is het goed om meer te weten te komen over waarom zo’n ruimte maken een goed idee is. Mannen, met name de mannen die in een relatie zitten, hebben vaak behoefte aan een eigen plek waar ze kunnen doen wat ze willen en die ze in kunnen richten zoals ze dat willen. Dat kan een zolder zijn, een tuinhuisje, een garage, een extra kamer of een buitenruimte; zolang ze er maar precies kunnen doen waar ze blij van worden. In veel gevallen vindt men het namelijk helemaal prima hoe de rest van het huis wordt ingericht. Eerlijk is eerlijk: in een groot deel van de relaties is de vrouw of de partner daar verantwoordelijk voor.

Juist daarom is het hartstikke fijn om een toevluchtsoord te hebben die volledig gewijd is aan ontspanning, vermaak en je eigen persoonlijke interesses. Daarnaast fungeert zo’n ruimte als een sociale hub, omdat het een uitnodigende omgeving is om samen te komen met vrienden. Mannen gebruiken het om films te kijken, om samen een potje te darten of een ander spel te spelen of om gewoon lekker te chillen. Kortom: genoeg redenen om zo’n vette ruimte te maken waar je helemaal jezelf kunt zijn en waar je echt even tot rust kunt komen. Een heel goed idee dus! Met de onderstaande tips creëer jij een mancave van je dromen.

Combineer stijl met een fijne sfeer in een industriële inrichting

Wat in ieder geval erg goed past bij een mancave is een industriële inrichting. Het maakt niet uit of je een veranda inricht als mancave of wanneer je de garage omtovert tot een paradijs voor mannen: in beide gevallen is het nodig om aandacht te schenken aan het interieur. Een inrichting met een industrieel karakter is een goede match. Ga dus voor donkere kleuren, ruwe materialen zoals onbewerkt hout en metaal en industriële verlichting. Zorg ervoor dat de (wand)decoratie ook aansluit bij dit sfeervolle thema.

Lichtsnoeren buiten voor de ultieme sfeer in je mancave 

Daarnaast heb je goede verlichting nodig in een mancave. Het is raadzaam om te kiezen voor sfeervolle verlichting waar je tegelijkertijd wat aan hebt wat betreft lichtopbrengst. Een lichtsnoer voor buiten (zoals een prikkabel die je gebruikt als sfeerverlichting) is ideaal voor een mancave. Dergelijke verlichting heeft namelijk alles: ze maken de ruimte meteen gezellig, ze zijn stevig en gaan jaren mee, beschikken over LED-lampjes (ook beter voor het milieu!) met een hoge lichtopbrengst en bieden een hoge kwaliteit wanneer je voor de juiste snoeren gaat die niet afkomstig zijn uit een bouwmarkt of een tuincentrum.

Comfortabele meubels zijn een must in mancaves

Wat uiteraard ook niet mag ontbreken in een plek waar ontspanning en entertainment centraal staan, zijn comfortabele meubels. Je moet immers wel lekker kunnen zitten tijdens het bekijken van sportwedstrijden, films of series. Investeer daarom in écht lekkere loungemeubels, zoals een grote hoekbank, fauteuils of een paar verstelbare stoelen. Wanneer je juist van plan bent om veel te gamen in je mancave is het een must om gamestoelen te kopen. Daarin kun je comfortabel genieten van een paar lange gamesessies of het kijken van een mooie film.

Voeg de nodige entertainment en technologie toe

Een mancave is tot slot natuurlijk niet compleet zonder de toevoeging van diverse entertainment opties zoals een groot beeldscherm, een surround sound speaker, een vette game console en natuurlijk een goed gevulde bar. Andere dingen die heel goed passen in een mancave zijn dartborden, een pooltafel, een ouderwetse jukebox, een tafelvoetbaltafel en nog veel meer binnen die categorie. Maak er in ieder geval een gezellige, sfeervolle ruimte van waar je lekker kunt relaxen; alleen of met je vrienden.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Lichtsnoerbuiten.com.

Knowhow
  • All the way up
  • Adobe Stock