Hoe je het beste kan seksen in de touwen

Gooi je kennis over zeemansknopen maar gelijk overboord, hier hebben knopen een hele andere betekenis.

Shibari

In de knopen gelegd worden: voor de een het ultieme gevoel van (ja, echt) vrijheid, voor een ander een nachtmerrie. Maar hoe gaat dat dan? Waar en hoe begin je? Het is namelijk moeilijker dan het lijkt. Maar niet getreurd, mocht je er nog niet helemaal uitkomen. Wij nemen je op sleeptouw. Knopen leggen voor beginners, komt-ie.

Shibari

Een bekende vorm van bondage is Shibari, dat zijn oorsprong in Japan vindt. Maar deze speelse touwknoopkunst gaat niet alleen maar over de geile gevolgen hiervan: doordat je je moet overgeven aan het vastgebonden zijn, kunnen de touwen je juist een bevrijdend gevoel geven. En kan het zelfs therapeutisch werken.

Workshops

Je kan je in de touwen laten hangen door iemand die hier verstand van heeft, bijvoorbeeld tijdens een workshop. Het volgen van zo’n workshop is natuurlijk retespannend maar gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om iets op touw te zetten. Zo worden er door het hele land allerlei soorten workshops georganiseerd en kan je het in een groep doen, een-op-een of met je partner.

YouTube

Mocht je nou helemaal bang zijn geworden van de mogelijkheid om een bondageworkshop te doen, niet getreurd. Ook voor jou zijn er genoeg opties om deze kunst in de vingers te krijgen. En dat allemaal veilig vanachter je laptop. Er zijn talloze video’s van knopen leggen voor bondage te vinden op YouTube. Mocht je ermee willen beginnen, hebben wij alvast een filmpje voor je uitgekozen.

Dus, hup met de neus in de boeken en je handen in de touwen.

Knowhow
  • bustle.com
  • Adobe Stock
  • Youtube