Leer over seks in een museum, hartstikke leuk

Je kennis over seks opschroeven op de meest nette manier die wij kunnen bedenken.

seksmuseum

Er zijn genoeg seksmusea over de hele wereld, je kan het zo gek niet bedenken of het heeft wel in een museum gestaan. Mega leerzaam natuurlijk, maar welke zijn nou echt spannend? Die zetten we graag op een rijtje voor je. Nog net op tijd voor mensen die een late vakantie hebben geboekt. Neem dit lijstje zeker mee bij het kiezen van je volgende bestemming.

Erotic Museum Barcelona

Mocht je nog een leuk tripje naar Spanje plannen voor de komende tijd, moet je echt even langs het Erotic Museum in Barcelona gaan. Midden op de Ramblas kan je dit beroemde museum over seks vinden. Het is een sensuele ervaring en het museum heeft een grote collectie aan kunst over – je bedenkt het niet – seks. Van seks in de oude beschavingen en het Verre Oosten tot Europese en Indiase tantrische seks. Interessant om daar eens in te duiken!

Museum of Sex - New York

Voor het Museum of Sex moet je afreizen naar New York, maar dat is geen straf natuurlijk. In de stad die nooit slaapt vind je het Museum of Sex. Het museum heeft maar liefst 20.000 erotische voorwerpen en 15 erotische voorstellingen. Daar wil je zeker even voor zitten. In een uur of twee ben je door alle seksobjecten heen. Het museum focust zich op de verschillende seksuele voorkeuren van mensen en subculturen waardoor BDSM-atributen en sekswerk een groot deel van het museum sieren.

Sex Museum - Amsterdam

Voor degene die het liever iets dichter bij huis zoekt hebben wij natuurlijk ook een optie. De stad die in ons lijstje natuurlijk niet mag ontbreken: Amsterdam. In onze hoofdstad staat het Sex Museum. Het is het eerste en oudste seksmuseum ter wereld. Iets waar we natuurlijk trots op mogen zijn met ons kikkerlandje. Het museum hangt en staat vol met alles wat met seks te maken heeft en heeft een grote collectie aan erotische beelden, schilderijen, beeldmateriaal, objecten en nog veel meer. Zeker een bezoekje waard.

Sex Machines Museum - Praag

Met driehonderdvijftig seksobjecten om te bewonderen is het Sex Machines Museum in Praag wel echt de moeite waard. Het enige seksmuseum waar de focus ligt op mechanische apparaten en speeltjes. Mega interessant natuurlijk; wie wil nou niet weten hoe ze in de 17de eeuw aan hun trekken kwamen? Er is zelfs een elektrische anti-masturbatiemachine uit 1915, als je in Praag bent moet je die zeker even bewonderen.

Breng jezelf wat kennis bij en wandel eens een museum binnen, misschien steek je er nog wat van op, dingen die je later in de slaapkamer kunt gebruiken. A win is a win.

Goodlife
  • wereldreis.net
  • Adobe Stock
  • Youtube