Seksen in plaats van sporten? Zoveel calorieën verbrand je met een orgasme

Dubbelop feest, dachten wij zo.

Orgasme

Wij van Playboy hopen met heel ons hart dat je het een keer hebt ervaren en het liefst natuurlijk zo vaak mogelijk: een orgasme. Ja, het kan soms even op zich laten wachten, maar het wachten waard is het zeker. Het gevoel kan mega intens zijn en je lichaam doet daar aan mee. Je spieren trekken namelijk samen, je ademhaling gaat sneller en je begint ook nog eens te zweten. Er gebeurt dus heel wat in dat lichaam van je, als je het hoogtepunt bereikt. Al die inspanning moet er toch voor zorgen dat je wat calorietjes verbrandt? Wij hebben het antwoord voor je. Ga er maar eventjes voor zitten.

Calorieën

We gaan eens even rekenen met z'n allen. Volgens Men's Health verbrandt de gemiddelde man 4 kcal per minuut en de gemiddelde vrouw 3 kcal per minuut. Een gemiddelde vrijpartij duurt zo'n zes minuten (kom op mannen, dit kan beter!) Oké, terug naar het rekenen: je verbrand daar dus dan 18 tot 24 kcal mee. Dat is nog niet eens een derde van een appel... Verwaarloosbaar, dus. Maar goed, het hebben van een orgasme is natuurlijk al gewoon een feestje op zich. Dus laten we daar niet moeilijk over gaan doen.

Positieve effecten

Er zijn natuurlijk heel veel andere positieve dingen aan het hebben van je climax: het helpt je om beter te slapen, verlicht pijn en je krijgt er ook nog eens een beter humeur van. Dan kan je dat goede humeur weer gebruiken om een leuke vrouw te versieren en zo is het cirkeltje weer rond.

Knowhow
  • Mellowed.nl
  • Adobe Stock