Bonje tussen Netflix en de Breaking Bad-cast

Heeft Heisenberg hier ook een trucje voor?

breaking bad

Breaking Bad

Mocht je Breaking Bad nog niet hebben gezien: foei! Stop dan met wat je aan het doen bent en zet (na het lezen van dit artikel, natuurlijk) de eerste aflevering aan. Het is een geweldige serie – als je het ons vraagt. En dus zeker de moeite waard om te kijken. Of nog een keer, en nog een keer, en nog een keer... Wij krijgen er in ieder geval geen genoeg van. Breaking Bad gaat over een man, Walter White, die te horen heeft gekregen dat hij terminaal ziek is. Omdat zijn familie nogal wat geldproblemen heeft en hij hen niet wil opzadelen met de shit die daar achter weg komt, besluit hij zo snel mogelijk veel geld te verdienen. En hoe doe je dat als terminale scheikunde docent? Dan maak je methamfetamine – ook wel bekend als crystal meth – en verkoop je die zooi vervolgens weer. Prima verdienmodel. Samen met een voormalige student en drugsdealer Jesse Pinkman, begint Walter een illegaal meth-lab. De serie volgt hun avonturen en de steeds gevaarlijker wordende wereld van de drugshandel.

Staking

Een iets minder goed verdienmodel van de serie is de afspraak – of gebrek daaraan – die ze hebben met streamingsplatform Netflix. Het blijkt dat de Breaking Bad-acteurs geen rooie cent hebben ontvangen van Netflix. En dat terwijl de serie al jaren te zien is op het platform. Dat is natuurlijk een beetje vreemd aangezien Netflix bakken met geld verdient aan de serie.

Vorig weekend stonden de Breaking Bad-acteurs op de barricade voor de schrijversstaking van Hollywood. Ze voegen zich bij de ontevreden SAG-AFTRA-leden die vechten voor een beter loon. Grote namen uit de serie waren aanwezig om de rest van de cast te ondersteunen. Zo haalden Bryan Cranston, Rhea Seehorn en Aaron Paul de hooivorken en fakkels tevoorschijn om eens flink wat onrust in Hollywood te veroorzaken. Goed werk van de grote acteurs!

Knowhow
  • manners.nl
  • Adobe Stock