Jubileumnummer vol BN'ers: Playboy bestaat 40 jaar en dat vieren we natuurlijk groots

Potverdorie, veertig jaar alweer. Dat bewijst maar weer: de tijd gaat snel als je het naar je zin hebt. Wie is klaar voor de volgende 40 jaar?

jubileum

Hoewel het nog voelt als de dag van gister, is het deze maand veertig jaar geleden dat de Playboy zijn intrede maakte in ons mooie kikkerlandje. Bijna was het hele feest niet doorgegaan maar uiteindelijk mocht de allereerste editie (met Jerney Kaagman op de cover) in 1983 uit worden gegeven. En vanaf dat moment was het genieten geblazen; de mooiste foto's, de vetste interviews en de geweldigste reportages... én natuurlijk die beroemde BN'ers die onze covers sierden. In dit dubbeldikke jubileumnummer komen vijftien van deze hoogtepunten allemaal nog een keer langs.

Een feestje

We moesten wel uitpakken, heren. We konden niet anders. Want wie jarig is trakteert. Daarom hebben we voor deze covershoot de slingers opgehangen en de ballonnen tevoorschijn getoverd. Oktober Playmate Helene trok het traditionele bunny-kostuum aan en had de tijd van haar leven – en wij ook. Hoe ze het vindt om op de voorkant van deze memorabele editie te staan? "Het voelt geweldig! Ik ben zo trots. Zoveel iconische vrouwen zijn me al voorgegaan... het is een eer om in hetzelfde rijtje te mogen staan als Cindy Crawford, Claudia Schiffer en Marilyn Monroe, om er maar een paar te noemen."

Nog meer feest

Maar ons veertigjarig jubileum is niet de enige reden waarom wij bij de redactie feest vieren. Want dankzij Veerle Vlemmix, Jaimie Vaes en Nicol Kremers is Playboy weer hét blad voor de moderne man (dat zijn jullie). Des te meer reden om jullie blij te maken met nog meer bekend naakt. Houdt deze website én de schappen in de winkel in de gaten; er komt nog veel meer moois aan. Op naar de volgende 40 jaar!

Goodlife
  • Elisabeth Anstensen