Covermodel en Playmate Helene: 'Toen ik klein was, was het mijn grootste wens om dit te mogen doen'

'Na de shoot laat ik het bad vollopen, steek ik kaarsjes aan en is het tijd om heerlijk te ontspannen'

Helene

Als tiener droomde Helene er al van om ooit in de Playboy te staan. Wie had gedacht dat zij een decennium jaar later het covermodel van ons jubileumnummer zou worden? Wij zijn in ieder geval helemaal in onze nopjes. En natuurlijk moesten we het Noorse model de kleren van het lijf vragen. Geen centerfold zonder een goed, grondig interview, dat spreekt voor zich.

Grote schoenen

Het is niet zomaar een editie, de editie met Helene op de voorkant. Playboy bestaat namelijk 40 jaar en dat betekent grote schoenen om te vullen: "Ik ben zo trots dat ik op de cover van dit jubileumnummer mag staan. Zoveel iconische vrouwen zijn me al voorgegaan… Het is een eer om in hetzelfde rijtje te mogen staan als Cindy Crawford, Claudia Schiffer en Marilyn Monroe, om er maar een paar te noemen. Ik kijk enorm op tegen deze vrouwen en het was altijd al mijn droom om in de Playboy te staan. Als tiener zag ik deze prachtige en zelfverzekerde vrouwen en het werd mijn grootste wens om dat ook een keer te mogen doen. Echt een soort bucketlistding. Kleine Helene zou zo trots zijn als ze me nu kon zien. Ze moest eens weten!"

Niet zomaar een shoot

Veertig jaar Playboy betekent ook dat er groots uitgepakt moest worden op het gebied van de shoot én de cover. Qua voorbereiding zat het wel goed: "Ik ga altijd eerst even sporten en ik plan een gezichtsbehandeling. Daardoor voel ik me zo fris tijdens de shoot!" En als het harde werk er dan eindelijk op zit, dan is het tijd om te relaxen: "Na de shoot laat ik het bad vollopen, steek ik wat kaarsjes aan en is het tijd om heerlijk te ontspannen." Ook bij een memorabele editie als deze? Of wordt een dergelijke mijlpaal ook nog uitgebreid gevierd door het Noorse model? "Ik heb een Playboy-feestje gepland met mijn vrienden. De vrouwen dragen allemaal Playboy-outfits en bunny-oren. Ik heb er nu al zin in!" vertelt Helene. Voor kritiek is de Noorse schone niet bang. Familie en vrienden zijn allemaal enthousiast en ook zij kon niet wachten tot meer dan 17 miljoen mensen in Nederland het blad onder ogen kregen.

Meer zien van Helene? De nieuwste Playboy (die met de ballonnen op de cover) ligt nu in de winkel! Niet alleen kun je alles lezen over Helene en haar prachtige foto's bewonderen, het blad staat ook vol met alle hoogtepunten van de laatste veertig jaar inclusief 12 foto's van BN'ers die ooit in ons blad stonden. Waar wacht je nog op? Kopen, kopen, kopen!

Women
  • Elisabeth Anstensen