Penetrant protest: Groningse studenten gooien dildo's naar overheidsgebouw

Dat is weer eens wat anders dan een tractor door het provinciehuis rijden

protest

Sommige mensen trekken massaal naar het Malieveld in Den Haag met kartonnen bordjes onder de arm of lijmen zich aan de A12 vast om vervolgens met een waterkanon van de weg geblazen te worden. Maar studenten in Groningen gaven een heel nieuwe betekenis aan protesteren. Zij voelen zich genaaid door de overheid en dat betekent: tijd om de overheid terug te naaien. Met dildo's, welteverstaan.

Genaaid

Het gaat om de zogenoemde 'pechgeneratie': een groep studenten die geen recht heeft gehad op de basisbeurs en dus een dikke lening af heeft moeten sluiten om te kunnen feesten, zuipen – en oja, te studeren, natuurlijk. Deze studenten vinden dit vooral heel lullig – ahem – omdat de nieuwe lichting studenten nu wél weer gratis door Ome DUO gespekt wordt. Daarnaast is de rente op de lening flink omhoog gegooid en dat dikke schulden waar ze hun leven lang voor zullen moeten dokken.

Dildo's

En wat doe je als je zo de lul bent? Dan gooi je dildo's tegen het raam van het gebouw van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) in Groningen. De actie begon onder veel gejuich en sommige van de speeltjes waren voorzien van een zuignap: "Als DUO ons naait, dan naaien we hen terug", vertelt een demonstrant aan OOG TV.

ROOD Groningen

De socialistische jongerenpartij uit Groningen was ook bij het 'seksfeest' aanwezig. Maar die waren vast vooral blij dat ze deze keer eens met wat anders mochten gooien dan tomaten: "Veel studenten hebben ondertussen zo'n hoge studieschuld dat zij bijna de rest van hun leven bezig zijn met afbetalen", vertelt een woordvoerder.

Hoewel de studenten misschien nog steeds met lege handen (en lege nachtkastjes) én een torenhoge studieschuld blijven zitten, zal de actie ongetwijfeld voor voldoening gezorgd hebben. Zeker voor de medewerkers van DUO Groningen. Gratis seksspeeltjes, anyone?

Entertainment
  • Panorama
  • Adobe Stock