Virtuele seks in een bordeel: in Berlijn staat een heus 'cybrothel'

In Berlijn, nog altijd de hedonistische hoofdstad van de wereld, heb je naast alle nog bestaande kinky clubs ook een zogenaamd ‘cybrothel’: een bordeel waar je virtuele seks kunt hebben.

cybrothel

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd in de nieuwste Playboy, nu in de winkels verkrijgbaar of via deze link.

Pasgeleden zag ik een aflevering van de Britse serie Sex Actually with Alice Levine, over een bordeel in Berlijn dat, zo zei de voice-over, "een schaamtevrije speeltuin is die alle fysieke aantrekkingskracht overstijgt". Toen ik dat pand zag, leek het verdacht veel op het hostel waar ik meerdere katers in het toilet achterliet toen ik Berlijn 20 jaar geleden bezocht om vervolgens met een gebroken hart achter te blijven. Alleen is het nu geen hostel meer, maar een ‘cyber brothel’, afgekort een ‘cybrothel’.

Cybrothel

In zo'n cybrothel kun je voor 129 euro 45 minuten lang seks hebben met een pop terwijl je een virtualrealitybril draagt om de ervaring levensecht te laten lijken. In een kamertje ernaast zit dan iemand, een man of een vrouw, al naargelang je behoefte, die je vieze woordjes toefluistert voor, zoals ze het zelf zeiden, een optimale seksbeleving. ‘Welcome to the future of sex,’ zei de virtuele stoeipoes in de bril, terwijl ze op handen en voeten naar je toe kroop om je virtuele broek los te ritsen.

Eigen orgasme eerst

In Berlijn heb je nog altijd clubs als Berghain en de KitKatClub, clubs waar naast techno vooral ook veel seks en drugs worden geconsumeerd, maar daar kom je alleen maar binnen als je de door bitch niet verkeerd aankijkt. Zelfs Elon Musk werd onlangs de toegang tot Berghain geweigerd, om maar aan te geven dat geld en status niet uitmaken. Hoewel beide al decennialang met sluiting worden bedreigd, levert het Berlijn nog altijd het etiket van hedonistische hoofdstad van de wereld op, al beweren oude geilneven en -nichten dat het tegenwoordig allemaal braver is dan ooit. Eigen genot voor andermans genot en eigen orgasme eerst, wat de opmars van zo’n cybrothel ook verklaart.

In Sex Actually vertelde een anonieme bezoeker, met een leren masker over zijn hoofd, dat het steeds normaler wordt om robots en kunstmatige intelligentie te integreren in je dagelijks leven, dus ook je seksleven. Twintig jaar geleden wisten we dat niet, ik niet althans. Het zou een hoop gezeik en hartzeer hebben gescheeld.

Goodlife
  • Cybrothel