Fietsen slecht voor edele delen

Waarom zou je de fiets nemen als je een auto voor de deur hebt staan? Weten wij ook niet. Fietsen is hartstikke slecht v...

Waarom zou je de fiets nemen als je een auto voor de deur hebt staan? Weten wij ook niet. Fietsen is hartstikke slecht voor je voortplantingsorganen. Kun je wel genieten van de striemende regen in je gezicht, en bevrediging voelen door het trotseren van windkracht tien, maar dat is het niet waard. Neem maar gewoon de auto. Vervuil je wel het milieu mee voor je toekomstige kroost, maar als je blijft fietsen, kun je die kinderen sowieso op je buik schrijven.

Heb je vaak een stalen frame tussen je benen, dan heb je in de toekomst minder kans op knoertharde erecties. Tot drie keer zoveel erectieproblemen hebben sportfietsers tegenover mannen die de fiets links laten liggen. Dat komt omdat het zadel tegen het perineum drukt en daarmee de boel onderhuids lam legt. Vernauwde bloedvaten zijn het gevolg, en dat is het einde van een goede erectie.

/ Zadel met gleufje

Ben je niet van je fiets af te slaan, dan kun je het beste investeren in een goed zadel. Zo eentje met een gleufje in het midden, zodat je klokkenspel de ruimte heeft, en niet geplet wordt. Qua materiaal is een leren zadel de beste optie, omdat je zitbotjes comfortabel moeten kunnen wegzakken, zonder ondersteuning te verliezen. Een zacht zadel is dus niet per definitie een goed zadel.

Een zadel met een gleufje is een stuk gezonder voor je zaakje.

Artsen uit Cincinatti, Amerika, hebben deze negatieve effecten kunnen concluderen door de edele delen van negentig fietsagenten onder de loep te nemen. Zij vertoonden meer problemen met hun belangrijkste onderdaan dan mensen die níet fietsen.