Tara Gins kan geen ploegleidster worden vanwege klacht over pikante fotoshoot

De 30-jarige Tara Gins had van 2016 tot 2018 een korte carrière als profrenster, waarna ze aan de slag ging als ploegleidster. Ondertussen kluste ze ook bij als koersdirectrice van de vrouwelijke versie van de Driedaagse Brugge-De Panne. De volgende stap was ook al in zicht: ploegleidster worden van een mannenteam, maar daar werd helaas een stokje voor gestoken.

Tara Gins kan geen ploegleidster worden vanwege klacht over pikante fotoshoot

De toekomst zag er rooskleurig uit voor de Vlaamse Tara Gins. Ze genoot een snelle klim op de carrièreladder in de wielerwereld en kon dankzij haar sportieve en mooie looks ook nog eens als model aan de slag. Dat leverde haar zelfs een plekje op in de Playboy. Alles ging voorspoedig en het leek alsof zowel Tara’s innerlijk als uiterlijk groot succes op gingen leveren, totdat er uit het niets een probleem ontstond. Het feit dat er pikante foto’s van haar beschikbaar zijn, lag namelijk niet lekker bij familie van een renner uit de ploeg die Tara zou gaan leiden. Daarom besloot diegene in één beweging een einde te maken aan Tara haar droom.

Ploeg onder druk

Het familielid in kwestie, één van de ouders van de renner, besloot een Sunny Bergman-achtige actie uit te voeren en dreigde naar de sponsoren van Tara haar toekomstige ploeg te stappen. De hoge heren kwamen voor een keuze te staan: hun sexy ploegleider de deur uitsmijten of mogelijk centen van de sponsoren kwijtraken. Na een tijdje getwijfeld te hebben, bezweken ze toch vrij snel onder de druk, waarna Tara haar biezen mocht pakken. Helaas weer een overwinning voor de puriteinse actievoerders en hun sponsoren-chantage.

'Blijkbaar is een foto belangrijker dan capaciteiten of ervaring'

Dubbele standaarden

Tara was flink van haar stuk geraakt door het ongeval, vooral door de dubbele standaard die volgens haar gehanteerd wordt. "Ik ben letterlijk aangerand", sprak ze op Instagram. "Een mechanieker kroop ooit bij mij in de douche na training. Ik ben gekust door stafleden zonder dat ik dat wou. Ik moest die mensen van mij weg duwen. Ik kreeg ongepaste opmerkingen van een ploegleider die zei dat ik er geil uitzag. Ik ben tegen al die zaken ingegaan en heb alles van mij afgeduwd. Ik heb alles op mijn eigen manier proberen oplossen. Net dat maakt dat ik het nu nog frustrerender vind dat mijn kansen nu worden ontnomen door eikels die dubbele standaarden hanteren.”

Wat de toekomst voor Tara in petto heeft, is nog onduidelijk, is nog onduidelijk. Wellicht staat er een wielerploeg op die ook talent ziet in Tara, maar niet bang is voor de laffe daden van preutse actievoerders. We kunnen het alleen maar hopen.

Women
  • hln.be, nu.nl
  • Cor Vos