Mayweather: 'Ik daag Pacquiao opnieuw uit!'

Floyd Mayweather liet onlangs weten te stoppen met boksen na zijn partij tegen Manny Pacquiao. De winnaar van het 'Gevec...

Floyd Mayweather liet onlangs weten te stoppen met boksen na zijn partij tegen Manny Pacquiao. De winnaar van het 'Gevecht van de Eeuw' heeft gisteren aan ESPN-journalist Stephen A. Smith laten weten dat hij zijn Pacquiao opnieuw uitdaagt nadat naar buiten kwam dat hij geblesseerd was tijdens het gevecht. 'Ik zal na zijn operatie nog een keer tegen hem vechten', aldus Mayweather.

/ Pees gescheurd

Volgens velen was het gevecht tussen Mayweather en Pacquiao 'soft' en 'saai'. Naderhand kwam het bericht dat Pacquiao een blessure die hij opliep in voorbereiding op de wedstrijd, verzwegen had. Pacquiao scheurde tijdens een training een pees in zijn schouder waardoor hij zich niet voor 100% kon geven. 'In de derde ronde voelde ik pijn in mijn schouder. Ik kon veel combinaties niet maken vanwege de pijn', aldus de Filipino.

https://www.youtube.com/watch?v=6lYXmo5tMQE

/ Re-match

Na de berichtgeving over de blessure van Pacquiao twijfelde Mayweather geen moment en besloot hem opnieuw uit te dagen. De revalidatie van de operatie duurt negen tot twaalf maanden. Liefhebbers mogen weer in de handen wrijven wat mocht Pacquiao ja zeggen, dat krijgen we volgend jaar een re-match van het 'Gevecht van de Eeuw'.

/ Rechtszaak

Het zit Pacquiao sowieso niet echt mee. Twee inwoners van Nevada hebben een rechtszaak tegen hem aangespannen omdat hij zijn blessure verzweeg. Met name de mensen die geld hebben ingezet op de Filipino zijn woest aangezien pas na het gevecht duidelijk werd dat hij een schouderblessure had. Zelf zegt Pacquiao dat hij zijn blessure buiten beschouwing hield om Mayweather niet in het zadel te helpen. Ondanks zijn blessure verdiende Pacquaio toch nog 100 miljoen dollar met het gevecht.

[video_ad]