'Elke dag klaarkomen helpt tegen prostaatkanker'

Waar onderzoeken goed voor kunnen zijn blijkt maar weer. Uit een onlangs uitgevoerd onderzoek blijkt dat mannen die bijn...

Waar onderzoeken goed voor kunnen zijn blijkt maar weer. Uit een onlangs uitgevoerd onderzoek blijkt dat mannen die bijna elke dag van de maand de hand aan zichzelf leggen en klaarkomen, één vijfde minder kans hebben op prostaatkanker. We zijn aan de winnende hand!

/ Keep it going

De resultaten van het onderzoek laten zien dat je door elke dag te masturberen, je 22% minder kans hebt op prostaatkanker. De studie zegt niet waar dit precies aan ligt maar onlangs zijn er enkele theorieën naar buiten gekomen. Zo wordt er gezegd dat de sperma-celllen de kanker-cellen 'schoonmaken'. Een andere theorie is dat ejaculeren de kankerverwekkende stoffen remmen waardoor het een stuk minder aannemelijk is dat je deze ziekte krijgt.

/ Een tiende van alle kankergevallen

Volgens het World Cancer Research Fund International, werden er in 2012 ruim 1 miljoen gevallen van prostaatkanker ontdekt over de hele wereld. Je kunt natuurlijk zeggen dat dit relatief weinig is, maar omdat de ziekte nog vrij onbekend is, is het aannemelijk dat er meer mensen rondlopen met deze vorm van kanker. Een kleine 10% van alle kankergevallen wereldwijd is prostaatkanker. Maar, met jezelf spelen schijnt te helpen, dus mocht je niets te doen hebben dit weekend..