Apple Watch vanaf nu te koop

Vanaf vandaag is 'ie dan ein-de-lijk beschikbaar in Nederland: de Apple Watch. We snappen je twijfel of je vanavond nu m...

Vanaf vandaag is 'ie dan ein-de-lijk beschikbaar in Nederland: de Apple Watch. We snappen je twijfel of je vanavond nu moet haasten naar de Apple store. Is het een onmisbaar object of gewoon een iPhone om je pols?

Eerlijk is eerlijk: de Apple Watch is niets meer dan een kleine iPhone die je om je arm draagt. Sterker nog: hij werkt pas optimaal zodra je hem koppelt aan je iPhone (de 5 en nieuwere modellen). Hij komt uit in drie versies, namelijk Apple Watch, Apple Watch Sport en Apple Watch Edition. Je kunt hem zelf customizen door bijvoorbeeld een ander bandje te nemen.

/Kuren

Het is de meest capabele smartwatch van het moment, maar heeft nog wel wat kuren. Vergelijk het met de eerste iPhone - als je die nu naast de nieuwste versie zet, stelt hij niets voor. Recensenten van de Wall Street Journal vinden hem langzaam maar wachten met smart op versie 2. Er wordt al gespeculeerd dat deze volgend jaar uitkomt. Misschien eerst even kijken of je vrienden tevreden zijn om vervolgens de verbeterde versie aan te schaffen?

Naast dat je een klokje, stopwatch en timer hebt, kan het horloge natuurlijk nog veel meer - te veel om op te noemen. Bijkomend gevolg is dat je hem iedere dag moet opladen.

/Conclusie

Ben jij een Apple fanaat of gadgetliefhebber? Waarschijnlijk ben je dan al lang met je nieuwe item aan het spelen. Maar voor de twijfelaars onder ons kunnen we het volgende advies geven: koop hem vooral als jij dat wil. Je zult hem niet missen als je hem niet hebt, maar als je het een smak geld waard vindt, moet je vooral doen wat jou gelukkig maakt.

De standaard horloges gaan over de toonbank voor tussen de 669 en 1269 euro. De sport editie kost tussen 419 en 469 euro. De exclusieve uitvoering kost je tussen 11.200 en 18.400 euro. Slik! Die is gemaakt voor de échte Apple gek. Maar hey, dan draag je wel 18-karaats goud om je pols. Decadent.

Dus, vertel! Ga jij hem aanschaffen?