Shaving on the (Single) Edge

Gillette kan wel inpakken, wij hebben iets anders gevonden om onze kin glad te houden. Behold the Single Edge van Suppl...

Gillette kan wel inpakken, wij hebben iets anders gevonden om onze kin glad te houden.Behold the Single Edge van Supply.

De Single Edge is een safety razor en maakt gebruik van slechts één scheermesje – en met reden. ‘Het verwijdert het haar net zo goed als zo’n ding met zes mesjes, maar geeft wel veel minder irritatie,’ zeggen de bedenkers hierover. Supply combineert vintage met modern en neemt het beste van beide werelden. Zo hoef je niet bang te zijn dat je je snijdt tijdens het verwisselen van het scheerblad. Een speciaal ontworpen magazijn neemt je dit werk uit handen. Je injecteert als het ware je nieuwe mesje in de houder. Mooi makkelijk.

/ Agressief scheren

Voor de mannen van Supply is scheren niet zomaar een ochtendritueel en je gereedschap moet dit weerspiegelen. Omdat elke man anders is, heeft de Single Edge drie verwisselbare opzetstukken om voor het best mogelijke scheerresultaat te zorgen. Je kunt het vergelijken met de opzetstukken van een trimmer: draai er een andere op en het resultaat op je kin ziet er heel anders uit. De opties op de Single Edge variëren van mild tot agressive.

[video_ad]

/ Ons bint zuunig

En wat wij ook altijd wel prettig vinden (tja, we blijven Hollanders) met de Single Edge kun je een hoop geld besparen. Elk scheermes wordt geleverd met twintig mesjes, waardoor je zeker een halfjaar vooruit kunt. Ben je erdoor heen? Dan bestel je gewoon nieuwe op de site en (now comes the fun part) betaal je nog geen vijftig cent per mesje. Aldus belooft Supply. Hoef je in de supermarkt niet te proberen.

Het is nostalgisch, het ziet er tof uit en je krijgt een beter resultaat dan met zo’n veel te fancy mesje van een groot merk. Wel moet je nog even wachten tot je ermee aan de slag kan, Supply verwacht in maart volgend jaar de eerste exemplaren naar hun klanten te kunnen sturen. Je kunt hun project nog steeds steunen op Kickstarter, voor vijftig dollar (45 euro) reserveer je jouw eigen Single Edge. En tegen de tijd dat je hem thuis hebt, is je baard lang genoeg om je helemaal uit te kunnen leven.

https://d2pq0u4uni88oo.cloudfront.net/projects/1548395/video-568367-h264_high.mp4