De Smartboy is dé nieuwe Gameboy

De nieuwe Gameboy, wat zeggen jullie nu? Er gaat toch niks boven dat nostalgische apparaat waarop je alle Pokémon ving e...

De nieuwe Gameboy, wat zeggen jullie nu? Er gaat toch niks boven dat nostalgische apparaat waarop je alle Pokémon ving en level na level van je favoriete game uitspeelde? Daar heb je helemaal gelijk in, toch durven we het te beweren, dé nieuwe Gameboy tovert je Android smartphone om in een heuse Gameboy.

Nu we dan toch je aandacht hebben! Het nieuwste speeltje gaat door het leven als Smartboy en zorgt ervoor de je alle oude Gameboy spellen op je smartphone kunt spelen. De Smartboy komt compleet met herkenbare Nintendo knoppen en een gleuf voor je spelletjes. De Smartboy is te gebruiken met alle Gameboy en Gameboy Color spellen. Tijd dus om de zolder van je ouders overhoop te halen op zoek naar je oude cartridges.

Lees ook: De heilige graal voor gamers: een 24-karaats gouden Nintendo 8-bit (NES)

Kun je een beetje programmeren? Dan kun je zelfs nog wat centen verdienen aan dit speelgoed. De Smartboy is nog in ontwikkelingsfase en het bedrijf achter deze ultieme ingeving; Hyperkin, laat je door middel van open-source apps en firmware meedenken. Zodra er een consumenten versie in de schappen ligt, krijgt iedereen die de Smartboy substantieel verbetert heeft een percentage van de opbrengst! De Smartboy Development kit kun je nu alvast bestellen zodat je hem voor de feestdagen in huis hebt. Het ultieme stukje nostalgie kost je zo'n 60 dollar (54 euro), maar dat verdient zich vanzelf terug. Wanneer de Smartboy in de winkel ligt voor gamers met twee linker handen is nog niet bekend.

Wij weten wel wat we onder de palm kerstboom willen.

Bestel de Smartboy Development kit hier.