#Hooked: Wanneer kun je niet meer stoppen met een serie kijken?

We zijn al lang niet meer afhankelijk van televisie om aan onze dagelijkse portie series te komen. Dankzij Netflix kunne...

We zijn al lang niet meer afhankelijk van televisie om aan onze dagelijkse portie series te komen. Dankzij Netflix kunnen we waar en wanneer we maar willen het beste uit binnen- en buitenland streamen. We hoeven niet langer een week in spanning te zitten tot RTL, SBS of de NPO de volgende aflevering van onze favoriete shows uitzendt, we krijgen hooguit 15 seconden om te beslissen of we vandaag nog van de bank af komen.Heb je alle seizoenen van je favoriete serie gezien, ben je binnen drie keer klikken een nieuwe aan het volgen. Maar wanneer zijn we nou precies verkocht aan een serie? Netflix deed er onderzoek naar!

/ Pilot aflevering

Uit het onderzoek van Netflix werd in elk geval een ding duidelijk, het is niet de pilot (eerste) aflevering, die ons aan de serie bindt. Uit een analyse van de streaming-gegevens van Netflix gebruikers van over de hele wereld bleek wanneer we #hooked waren aan een bepaalde serie!

/Breaking Bad

/House of Cards

/How I Met Your Mother

/Mad Men

/Orange Is The New Black

/Blacklist

/Pretty Little Liars

Het onderzoek van Netflix beantwoordt hiermee een belangrijke levensvraag: Hoelang kan mijn vriendin Pretty Little Liars kijken zonder dat ik er voor eeuwig aan vast zit? Maar het geeft ons ook meer inzicht in hoelang je diezelfde vriendin alleen moet laten met Breaking Bad om een nieuwe invulling aan jullie qualitiy time te geven: het kijken van een gezamenlijke serie.