Tijd voor Herfstbier

De herfst staat weer voor de deur en dat betekent dat het tijd wordt voor speciaal herfstbier! Op dit moment kent Ned...

De herfst staat weer voor de deur en dat betekent dat het tijd wordt voor speciaal herfstbier!

Op dit moment kent Nederland ruim 300 brouwerijen. Bier! heeft ze allemaal aangeschreven met de vraag of ze hun bockbier van 2015 wilden aanmelden. Playboy heeft zeven bockbieren uitgezocht die je kan aanschaffen voor je volgende zondagmiddag! Bockbier is vanaf oktober tot en met december verkrijgbaar!

/Heineken TarwebokHeineken Tarwebok heeft een volle, zacht-zoete smaak met een fris karakter. Het alcoholpercentage van dit bruine bier is 6,5%.

/Amstel BockUit tientallen bieren werd Amstel Bock verkozen tot Beste Bockbier van Nederland. Amstel Bock is een stevig, mild zoet bockbier met 7% alcohol. Dit donkergekleurde bier moet je natuurlijk wel uit een echt bock-glas drinken!

/Ramses bier LambokEen frisse bockbier met 6,6% alcohol. De donkere moutsoorten maken smaak door het gebruik van een subtiele gist. Dit bockbier is gebrouwen door Ramses Snoeij. Het bier bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten.

/Alfa BockbierDit robijnrode herfstbier is gebrouwen met 3 verschillende moutsoorten en 5 verschillende hopsoorten. Alfa Bockbier heeft een krachtige en zoetige smaak, met een droppig achtergrond.

/Hertog Jan BockbierHertog Jan brouwde bockbier als eerste in Nederland bovengistend. Hierdoor komt de volle en romige smaak beter tot zijn recht. Ook valt een vleugje karamel te ontdekken in het robijnrode bier van Hertog Jan. Alcoholpercentage: 6,5%.

/De Heerlijkheid: Broertje BokBroertje Bok is een heerlijk donkerbruin bockbier, volgens Beierse traditie gebrouwen. Dit moutige, licht bittere, maar zachte bier heeft de hele zomer in alle koelte en rust kunnen rijpen. Een ongefilterd ambachtelijk gebrouwen bier met nagisting op de fles.

/Rodenburg Bronckhorster IjsselbockDit bier raden ze aan voor de koude en donkere dagen. Het is een standaardbock met een alcoholpercentage van 7%. [video_ad]

Kan jij nog een bockbier toevoegen aan de lijst? Laat een reactie achter!