Van je vrienden moet je het hebben

Maak kennis met Keiran Cable, een jongeman uit Zuid-Wales. Hij heeft inmiddels zo'n achttien maanden een relatie met Jes...

Maak kennis met Keiran Cable, een jongeman uit Zuid-Wales. Hij heeft inmiddels zo'n achttien maanden een relatie met Jess Ferguson.

Zijn ze niet schattig samen?

Dat vinden de vrienden van Keiran ongetwijfeld ook, wat ze minder leuk vinden, is dat ze hun maat niet meer zien sinds de lieftallige Jess in zijn leven is. Wij begrijpen Keiran ook wel een beetje, zeg nou zelf, Jess is niet verkeerd om naar te kijken.

Maak ook even kennis met de vrienden van Keiran.

Vind jij ze ook zo opvallend somber gekleed? Dat kan kloppen, want deze helden besloten Keiran op een hilarische wijze duidelijk te maken dat ze niet gediend waren van zijn Houdini. Ze organiseerden een begrafenis voor hun "verloren vriend".

Ongeveer vijftig vrienden van Keiran kwamen bijeen. Keiran zelf werd gelokt met het verhaal dat ze een wedstrijd van het WK Rugby zouden kijken onder het genot van een biertje.

In plaats van een wedstrijd en een glas bier, stond er een hele uitvaart voor hem klaar, compleet met doodskist.

En een processie. De vrienden leenden een begrafenisauto en reden met de kist van kroeg naar kroeg. De groep van vijftig mannen volgde in een vermakelijke stoet.

En natuurlijk een condoleance met koffie en cake een biertje. Het idee om een uitvaart voor Keiran te organiseren, ontstond volgens een van de vrienden, tijdens een stapavond. Keiran reageerde al tijden niet op berichten in de groepschats, privéberichten of telefoontjes, zelfs e-mails bleven onbeantwoord. 'Het voelde alsof hij dood was, dus besloten we een begrafenis te organiseren.'

En Keiran? Die kon er wel om lachen en speelde de grap van zijn vrienden heerlijk mee. 'Ik kon niet stoppen met lachen', zei de 20-jarige Brit over de grap van zijn maten. Of hij in het vervolg vaker nee zegt tegen de bambi-ogen van Jess is maar de vraag.

Jess zegt dat haar vriendje 'zo vaak bij zijn vrienden kan zijn als hij maar wil.' Of Keiran wat van de grap van zijn maten geleerd heeft is maar de vraag (Als Jess onze vriendin was zouden we het ook wel weten). Wat wij wel hebben geleerd, is hoe je een vriend terug pakt die van de radar gaat voor zijn vriendin... Zo zie je maar, vrienden zijn tot de dood je scheidt.

Heb jij vrienden die volledig opgaan in hun relatie? Zou jij ook zoiets doen om hem iets duidelijk te maken?