Dit is waar je de meest spannende gesprekken voert

Van lachen, gieren, brullen tot een diepgaand gesprek.

auto

Gezellig door de bergen rijden of scheuren op het asfalt van de snelweg. De boeiende conversaties komen al gauw op gang in een machine op vier wielen. Dat herken je waarschijnlijk wel, maar nu is het ook nog door de wetenschap onderbouwd. Uit een onderzoek van Motivaction in opdracht van Škoda blijkt namelijk dat 83% van de Nederlanders een diepgaand gesprek voert tijdens een ritje in de auto.

Goede gesprekken

Wat wordt er dan allemaal besproken in het blik op wielen? Uit het onderzoek bleek dat kerels in de auto voornamelijk praten over liefdesverklaringen, waar jullie gaan lunchen, hoe slecht Feyenoord wel niet heeft gespeeld, welke gadgets jullie nog in huis willen halen en hoe leuk jullie vrouw wel niet is. En ook diepgaande gesprekken worden achter het stuur gevoerd: in de auto mag en kan alles. Uit het onderzoek is zelfs gebleken dat zelfs 4% een huwelijksaanzoek doet in de auto. Mocht je nu denken: 'Hé, wat een goed idee", dan is ons korte antwoord: nee. Doe het niet. Neem het maar van ons aan, je toekomstige vrouw verdient beter dan dat. We object!

Waarom dan?

Waarom voelen we ons nou zoveel fijner om deze gesprekken en soms ook moeilijke kwesties aan te kaarten in een auto? Ook dat hebben de onderzoekers natuurlijk haarfijn voor ons uitgezocht. Naast dat je dus voor een langere tijd in een afgesloten ruimte zit met elkaar, kan er ook niemand meeluisteren. Ook vindt men het belangrijk om geen oogcontact te maken tijdens dit soort moeilijke gesprekken. Gaan we dan binnenkort massaal de auto in om onze ruzies uit te praten? En voeren we straks allemaal een arbeidsvoorwaardengesprek in de riemen?

De toekomst

Gaan we dan binnenkort massaal de auto in om onze ruzies uit te praten? En voeren we straks allemaal een arbeidsvoorwaardengesprek in de riemen? Of zit je straks met je psycholoog in de auto uitvoerig te bespreken wat je trauma's zijn? Een gesprekje in de auto kan nooit kwaad, we zijn benieuwd waar het naartoe gaat!

Entertainment
  • manify.nl
  • Adobe Stock