Een goed seksleven houd je fit

Wil je vrouw of vriendin afvallen? Verbeter dan jullie seksleven. Dit is namelijk niet alleen goed voor jullie relatie,...

Wil je vrouw of vriendin afvallen? Verbeter dan jullie seksleven. Dit is namelijk niet alleen goed voor jullie relatie, maar ook nog eens voor de fysieke gezondheid. Je verbrandt tijdens het spelen tussen de lakens vaak meer calorieën dan je denkt en dat ook nog eens samen. Een dikke win-win situatie dus.

SeksMet seks verbrand je 144 calorieën per half uur. Natuurlijk kan ze ervoor kiezen om twintig minuten te gaan joggen, maar we zijn het er denk ik allemaal over eens dat de eerste optie véél leuker is. Ook voor jou. Hiervoor geldt: hoe krachtiger de sessie, hoe meer er verbrandt wordt. Ze krijgt het beste resultaat door bovenop te gaan zitten, dan worden er 207 per half uur verbrandt.

Orale seks

Met orale seks verbrandt je bloempje maar liefst 100 calorieën per half uur. Dat staat gelijk aan 35 minuten intensief hardlopen of een kwartiertje roeien. Is ze gevorderd sporter dan kan de workout naar een nog hoger level worden getild. Laat haar wat push-ups of yogaoefeningen doen tijdens de orale handeling, dan tikt ze maar liefst 272 verloren calorieën aan.

Zoenen

Een zoen verbrandt misschien wel weinig calorieën, ongeveer 68 per uur, maar hier hoef je dan ook het minste voor te doen. Mits hij intens is, dan verbrand je er 90 per uur.

Sporten hoeft dus zeker niet saai te zijn. Ga dus wat vaker van bil, want het maakt wel degelijk een verschil.