De tien duurste champagnes ter wereld

Wie denkt aan champagne, denkt aan luxe. En dat is iets wat we bij Playboy wel kunnen waarderen. Bij speciale gelegenhed...

Wie denkt aan champagne, denkt aan luxe. En dat is iets wat we bij Playboy wel kunnen waarderen. Bij speciale gelegenheden zijn wij dan ook zeker niet vies van een glaasje poepel. Maar voor deze tien bubbelende pareltjes, moet je wel een hele speciale gelegenheid hebben. Dit is de top tien duurste champagnes ter wereld.

10. Moët & Chandon Bicentenary Cuvée Dry Imperial 1943 - €1295

Het champagnehuis Moët & Chandon kent een lange geschiedenis en deze fles maakt daar deel van uit. Een flesje bubbels uit 1943 kost je dan ook een slordige twaalfhonderd euro. De fles werd geproduceerd ter ere van het 200 jarig bestaan van het huis dat in 1743 werd opgericht.

9. Engraved Krug Brut David Sugar - € 1683

 

De champagne's van het noord Franse huis Krug komen normaal gesproken al met een (on)vriendelijk prijskaartje, maar deze limited edition fles stuwt de prijs richting een modaal maandsalaris. De speciale graveringen maken dit de nummer negen in de lijst van duurste poepel.

8. Moet & Chandon Dom Perignon by Karl Lagerfeld - € 1820

Een champagne ontworpen door modekoning Karl Lagerfeld komt met een prijskaartje dat gelijkenissen vertoont met dat van zijn modecreaties. Het is waarschijnlijk wel de meest modieuze champagne die je ooit zult drinken.

7. Krug Private Cuvée - € 1850

Krug champagnes komen traditioneel met een aardig prijskaartje. De Private Collection is echter een van de hoogste planken uit de kelders van het Franse huis.

6. Boërl & Kroff Brut Rose - € 2045

Boërl & Kroff is een zeer exclusief merk dat uitsluitend gebruik maakt van de beste druiven, afkomstig van een privé wijngaard. Ben jij de gelukkige eigenaar van dit flesje bubbelende goud, laat hem dan nog even een aantal maanden, of zelfs jaren liggen. Dan is ie nóg lekkerder!

5. Moët & Chandon Dom Perignon White Gold €2299

Als de smaak dik in orde is, wil het oog ook wat. Het kost je een duit, maar dan heb je wel een een vergulde, wit gouden eyecatcher voorzien van een laser gegraveerd Don Perignon label. Is een keer wat anders dan een ring en nog smakelijker ook.

4. Boërl & Kroff Brut €2319

Een stevige doordrinker die wel wat gewend is? Boërl & Kroff Brut brengt naast deze gewone, al uiterst dure variant, een 30 liter editie op de markt.  Mag je dan wel ook €111.000 euro'tjes voor neertellen.

3. Krug Clos d’Ambonnay €2516

De top drie wordt ingeluid door de enige Champagne Blanc de Noirs in deze rangschikking. Krug champagne valt onder überhaupt onder het hogere segment, maar deze is goed voor een welverdiende tweede plaats.

 

2. Moët & Chandon Dom Perignon Charles & Diana 1961 €4018

Een bubbelende eerbetuiging ter ere van de geboorte van Prinses Diana. In 1946 lanceert Moët & Chandon een feestelijke versnapering, die ook gedronken wordt tijdens het huwelijk van de eredrager en haar prins. Makkelijk te verkrijgen is hij overigens niet, mocht je er vier ruggen voor over hebben. Op Diana!

1. Goût de Diamants, Taste of Diamonds €1,8 miljoen

Diamonds are a girls best friend. Dus heren, mocht je écht uit willen pakken, een slokje van deze sprankelende brut en een ritje juwelier kan uitblijven. De duurste champagne ter wereld is maar liefst goed voor bijna twee miljoen euro. Kijk wel uit bij het proosten, een paar verloren druppels komen je duur te staan.