Deze champagnes zijn perfect voor oud en nieuw!

Jouw gasten mogen natuurlijk niets tekort komen tijdens de jaarwisseling.

champagnes

Jouw gasten mogen natuurlijk niets tekort komen tijdens de jaarwisseling, een beetje kennis van zaken is dan ook niet onhandig. Champagne is fantastisch bij het ontbijt, bij de lunch, als aperitief, als dessert of als stemmingsmaker. Deze drie flessen moet je kennen.

Wat zit er in het glas?

Champagne is het ultieme feestdrankje en de faam is gebaseerd op ware legendes. Ongeveer 300 jaar geleden kwam champagne zoals wij het nu kennen tot stand dankzij de benedictijner monnik Dom Pérignon, nu nog een bekend champagnemerk. Champagne mag alleen champagne genoemd worden als het uit de Franse streek Champagne komt.

@backlink(181731)

Boilinger 007 Vintage 2009

Lang leve de traditie! Boilinger champagne speelt al in twaalf James Bond-films een bijrolletje. Niet verwonderlijk ook, schrijver Ian Fleming zelf kon deze champagne goed waarderen. Met hinten van anijs, nootmuskaat en limoen kunnen jij en jouw Bondgirls prima van deze champagne genieten. € 159.95

Jacquart Cuvée Alpha

Sinds 1808 is Jacquart te vinden in de hoofdstad van de champagnestreek: Reims. Zijn frisse champagne is beïnvloed door de frisheid van de Chardonnaydruif. Bij de Cuvée Alpha tref je de smaken van noten, gedroogd fruit en rozen aan. Zoet met een krachtige smaak, ideaal als digestief. € 89,-

Moët & Chandon (Impérial)

Dit is het vlaggenschip van huize Moët. Zelfs Napoleon Bonaparte genoot van deze Impérial tijdens zijn campagnes. Met hinten van peer, perzik, appel, citrusvruchten en kruisbes is deze champagne perfect voor de feesten overdag en in de late uurtjes. Probeer het ook eens als aperitief met oesters.

€40,-