Het geheim achter het succes van koningin Elizabeth? Veel borrelen blijkbaar

Prins Philip (96) had gisteren zijn laatste officiële optreden en treedt nu na 65 jaar af. Zijn vrouw koningin Elizabeth...

Prins Philip (96) had gisteren zijn laatste officiële optreden en treedt nu na 65 jaar af. Zijn vrouw koningin Elizabeth (91) weet echter niet van ophouden, hoe houdt ze dat vol? Cocktails en wijn drinken blijkbaar....

Lees ook: Dit kan je leren van Porfirio Rubirose, één van de grootste Playboy's aller tijden 

Nu ze 91 jaar oud is kan de heerser van het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië en Nieuw Zeeland wel stellen dat ze behoorlijk wat meegemaakt heeft: een wereldoorlog, de Falklandoorlog de opkomst van de Beatles, Engeland die het WK wint, de dood van Princes Diana, Harry Potter, Susan Boyle, Pippa Middleton, de geboorte van Prins George en Brexit. Veel voller dan dat wordt een leven niet.

Volgens deze website houdt de koningin het onder andere vol door vier drankjes per dag te drinken. Wat? Ja wij geloofden het ook niet helemaal, maar goed volgens de website dus drinkt de majesteit voor de lunch een gin met Dubonnet (een aperitief wijntje) met een stukje limoen en een hoop ijs. 's Avonds drinkt ze een glas wijn en een gin martini, voor ze gaat slapen drinkt ze nog een glas champagne. Dat betekent dus dat ze ongeveer zes alcoholeenheden per dag naar binnen slurpt, en dat betekent weer dat ze 42 alcoholeenheden per week binnenhaalt. Volgens Drinkaware, een onafhankelijke organisatie dat zicht richt op alcohol misbruik in het Verenigd Koninkrijk, valt dat in de categorie bingedrinken. De 42 eenheden zijn namelijk 28 eenheden meer dan wat de instantie aanraadt.

Nu gaan we niet zeggen 'zuip meer en wordt oud en succesvol' want er zijn voldoende onderzoeken die de negatieve aspecten van te veel borrelen aangekaart hebben. Dit recente onderzoek gaf nog aan dat hoe meer je drinkt, hoe sneller je last krijgt van hartritmestoornissen. Daar tegenover staat deze studie die zegt dat mensen die gematigd wijn drinken, minder snel overlijden dan mensen die helemaal niet drinken. Een borrel op zijn tijd moet kunnen dus, we denken niet dat koningin Elizabeth ieder weekend helemaal losgaat en tequila shots naar binnen zit te stampen (en zo wel, wie houdt haar dan tegen?). Een glas champagne voor het slapengaan lijkt ons iedere avond wel alleraardigst. Proost.