De smaak van Willie Wartaal

In Playboy’s nieuwe rubriek ‘De smaak van’ stellen we maandelijks vragen aan een bekende Nederlanders man om meer te wet...

In Playboy’s nieuwe rubriek ‘De smaak van’ stellen we maandelijks vragen aan een bekende Nederlanders man om meer te weten te komen over zijn stijl. Naar aanleiding van het aankomende coveralbum van de Jeugd van Tegenwoordig, stellen wij het rappende multitalent Willie Wartaal prangende vragen. Zeg Willie, als jij een miljoen had, wat wil je doen dan?

Grootste miskoop ooit

Ik ben eigenlijk heel slecht met spullen. Ik wil altijd heel veel spullen, maar dan koop ik ze en raak ze kwijt. Het maakt niet uit wat het is, ik raak het gewoon kwijt. Ik had een keer Hermès-handschoentjes gekocht van zes meier ofzo, heel kleine handschoentjes zonder vingers. Die ben ik zó vaak kwijtgeraakt, maar ze kwamen ook weleens terug. Een vriend van me vroeg een keer: ‘Heb jij oranje handschoentjes?’ Toen zei ik: ‘Nee man, what the fuck moet ik met oranje handschoentjes?!’ Maanden later had-ie ze een keer aan en toen zei ik: ‘Hé, dat zijn míjn handschoentjes!’ Maar nu ben ik ze echt kwijtgeraakt, twee weken geleden in Peru. Op deze manier maak ik heel veel mensen blij.

Duurste cadeau ooit gegeven

Een parelketting aan m’n vriendin. Ik weet niet meer hoe duur die was. Het was wel echt duur.

Beste film allertijden

Ik weet ’t niet. Ik hou eigenlijk gewoon van nieuwe shit. Die laatste Belgische film, Black, vond ik heel goed. Oh wacht, ik vond The Dark Crystal altijd heel tof. Een poppenfilm. Ik hou wel van fantasyshit. Dat het anders is en raar. Dat is toch altijd wel anders dan een thriller kijken met een chick die valt wanneer de moordenaar achter haar aan rent.

Beste boek ooit

Ik heb wel een favoriete auteur, dat is Herman Brusselmans. Mijn favoriete boek van hem is De man die werk vond. Dit was voor mij het begin in zijn wereld en als jongetje van veertien heeft ’t mij tot op de dag van vandaag heel erg geïnspireerd.

Heimelijk genoegen

Alle drugs! Sowieso. Een favoriete drug? Het hangt af van het moment. Ik vind alles wel leuk.

Favoriete automerk

Volvo, daar rijd ik zelf in. Het is een veilige auto. Ik ben een gekke boy en ik doe weleens dingen. Dan vind ik het wel relaxed om te weten dat mijn auto het allerveiligst is. Het is gewoon een goede waggie.

Favoriete kledingmerk

Daar heb ik er wel een paar van. Puma, Lacoste en G-Star. Die laatste heeft ook heel veel kutte dingen, maar die toffe dingen zijn wel echt heel tof. Bij het kopen van kleding let ik erop dat het kwalitatief goed is. Ik ben heel selectief in merken en hou me heel erg bezig met welk imago een merk heeft. Puma vind ik heel tof omdat juist heel veel negers het dragen. Fred Perry draag ik juist omdat veel blanken het dragen.

Alles in mijn badkamer is van het merk…

Wow, dat zijn heel veel verschillende merken, man. Van Rituals en Therme heb ik het meest. Door mijn vriendin gebruik ik steeds meer zalfjes. Ik had altijd simpel heel weinig dingen, gewoon douchegel, shampoo en een bodylotion, maar mijn vriendin heeft allemaal scrubjes voor haar gezicht enzo, en daar ga ik toch steeds vaker in mee. Het is eigenlijk toch wel lekker om je dag mee te beginnen.

Deze filmster schop ik mijn bed niet uit

[Lange stilte.] Jeetje. Ik ben niet zo vatbaar voor die soortige bekende chicks. Waarschijnlijk geen een. Angelina Jolie? Mwah, ik heb niet zoveel met haar, maar als ’t mocht van m’n vriendin, dan zou ik het wel doen, [lacht].

Met een miljoen zou ik

Heel simpel en heel saai: mijn huis afbetalen en nog een auto kopen. En misschien nog wel een verdieping op m’n huis laten zetten, als ik toch een miljoen heb.

Links of rechts

Links. Rechts is zo standaard. Wat ik stem? ’t Neigt steeds meer naar links, terwijl ik eigenlijk een rechtse guy ben. ’t Is ook wel weer zo dat het helemaal geen moer uitmaakt, omdat ze toch allemaal onzin verkopen. Er worden veel te veel beloftes gedaan en dan wordt letterlijk het tegenovergestelde gedaan. Dat gebeurt bij alle partijen. Het is gewoon een gekke poppenkast. Als ik minister-president was? Dan zou ik als eerste een net pak aanschaffen en in een Jaguar gaan rondrijden. En m’n hoofd kaalscheren, [lacht].

Hazes of Froger

Hazes! Dat is gewoon meer blues. Laatst had ik geen muziek in m’n auto en toen heb ik bij het tankstation zo’n best of-cd van hem gekocht en ik vond het veel minder tof dan ik dacht, maar Hazes als persoon vind ik wel heel tof.

Borsten of billen

Billen, daar heb ik net iets meer mee.

Kamperen of een all inclusive resort

All inclusive! Heb je ooit een neger zien kamperen? Blij dat we eindelijk in de bewoonde wereld zijn, man.

Powned of VPRO

VPRO. Ik hou niet van het Powned-toontje en zag laatst een programma met die Powned-guy Rutger (Niet lullen, maar poetsen, red.) en ik vind ‘m gewoon echt vervelend, [lacht]. Hij is de hele tijd bezig met het willen laten zien dat wat jij doet fout is. Alsof hij alles goed doet. Dan denk ik: gast, laat die mensen gewoon lekker zijn wie ze willen zijn.

Bioscoop of Netflix

Ik vind het allebei wel tof, maar ik zou het ook allebei helemaal niet missen.