20 questions: Jan Versteegh

Jan Versteegh heeft een goed jaar achter de rug. Hij won de Televizier Aanstormend Talent Award, krijg met Jan Is De Bes...

Jan Versteegh heeft een goed jaar achter de rug. Hij won de Televizier Aanstormend Talent Award, krijg met Jan Is De Beste zijn eigen spelshow bij BNN en blies op de valreep nog dertig kaarsjes uit. Playboy stelde de ambitieuze mooiboy een aantal vragen.

Lees ook: 20 questions: Waldemar Torenstra

Eind vorig jaar was je samen met BNN-collega Geraldine Kemper op pad in het buitenland. Naar welke exotische bestemming en voor welk programma? 

We hebben in Zuid-Afrika gedraaid voor Jan versus Geraldine. Daar hebben we opnames gemaakt voor acht afleveringen. Die strijd tussen Geraldine en mij was weer erg leuk, al blijft het apart wat het met me doet. Onbelangrijke momenten voor de camera werden ineens heel erg belangrijk, omdat je de uitgereikte opdrachten toch winnend wil afsluiten. En ik wil altijd winnen.

'Work hard, play hard' dus, onder zomerse omstandigheden. De met publiek geld gespekte 'jongerenreisorganisatie' BNN zorgt weer goed voor zijn sterren? 

Beetje flauw, dat commentaar op BNN als gesubsidieerd reisbureau. Mensen kijken nu eenmaal graag naar reisprogramma's van BNN, ga maar na hoelang alleen al 3 op Reis een succes is. Wij voorzien in die behoefte. Veel BNN-programma's worden overigens in Nederland gedraaid. Jan Is De Beste, Spuiten en Slikken en The Freestyle Games, al die programma's heb ik afgelopen jaar in Nederland gemaakt.

Je dertigste verjaardag, op Oudejaarsdag, heb je in Zuid-Afrika gevierd. Feestelijke afsluiting van een memorabel jaar? 

Even fijn op vakantie tijdens mijn verjaardag leek me wel een mooi cadeautje aan mezelf. 2015 was voor mij een bewogen en enerverend jaar. Dan denk ik gelijk aan die avond in theater Carré waar ik de Televizier Aanstormend Talent Award in ontvangst mocht nemen. Het deed me erg veel. Voor jonge tc-makers is dit toch de ultieme blijk van waardering van hun publiek. Waarop ik ook echt trots ben, is delancering van Jan Is De Beste, mijn eerste solo-programma op de Nederlandse televisie. Maar het zit ook in andere kleinere momenten. Ik weet nog goed dat ik midden in de jungle van Colombia bovenaan een waterval stond met een prachtig uitzicht voor me en dacht: ik ben echt wel gezegend met dit werk.

Met de Talant Award op zak ziet Jan nog steeds dezelfde Jan shinen in de spiegel? 

Het zou wel heel zorgelijk zijn als zo'n prijs je verandert. Ik zie die prijs als een mooi compliment, meer niet. Of, vergelijk het maar met trouwen. De dagen na je trouwdag heb je weliswaar een ring om, maar het is echt niet zo dat je een andere persoon bent geworden.

'Sta je weer te kijken, Jan?', verzuchten je vrienden anders regelmatig als jullie een spiegel passeren. Is het echt zo erg gesteld? 

Ik heb niet het idee dat ik extreem ijdel ben of zo. Natuurlijk let ik erop wat is 's ochtends aantrek, maar als mijn haar alle kanten op staat, zit ik daar echt niet mee. Wakker worden met een puistje meer of minder boeit me evenmin. In mijn pubertijd zat mijn kop vol met puisten, alleen al daarom is het prima als ik er nu maar eentje tel voor de spiegel.

De rest van het interview lees je in de Playboy die nu in de winkel ligt