Netflix-ontdekking: Vanilla Ice goes Amish

Vanilla Ice scoorde in een ver, ver verleden één hitje. En nu is-ie terug. Niet met een album (goddank), maar met een Ne...

Vanilla Ice scoorde in een ver, ver verleden één hitje. En nu is-ie terug. Niet met een album (goddank), maar met een Netflix-serie

Natuurlijk, series als Breaking BadThe Walking Dead, Orange is the New Black, enz, staan nog steeds stationair op je Netflix-startschermpje, maar er is zoveel meer leuks te streamen op deze webzender. Zeker via de Amerikaanse editie (Youtuben mag vanzelfsprekend ook). Wat te denken van Vanilla Ice goes Amish. Er zijn eigenlijk weinig titels die zoveel egomaan absurdisme beloven. Even snel de achtergrond: Vanilla werd als beroepsbluffer 26(!) jaar terug onsterfelijk beroemd met het plagiaat-hitje Ice Ice Baby (Queen? David Bowie? Under Pressure? Hij wist natuurlijk van niets). Vanilla Ice was daarbij zo arrogant, dat we hem van schrik nooit meer zijn vergeten.

Mocht jij hem nou toch zijn vergeten, hier even een verfrissende reminder.

https://www.youtube.com/watch?v=rog8ou-ZepE

 

Na deze hit ging meneer Ice onder zijn echte naam Rob van Winkle in het vastgoed, vrij succesvol ook nog. Zijn specialiteit: het opkopen van oude huisjes, om ze te verbouwen tot gelikte objecten. In Vanilla Ice Goes Amish mag hij dit ook doen, alleen zonder high-tech apperatuur en omringd door de strenge normen en waarden van deze getuinbroekte baarden. Tsja, de clashes kan je zo invullen, maar de megalomane (edoch soms sympathieke) Ice blijft verslavend om naar te kijken, zeker als hij weer een keukentje verbouwt. Vanilla: 'If you look at the statistics, people spend most of their time in the kitchen. Sure, it's one of my favorite places to renovate.

Nieuwsgierig hoe dat er dan uit ziet, Vanilla tussen de Amish, bekijk hier de trailer van de 2(!) seizoenen tellende serie.

https://www.youtube.com/watch?v=maRGKz70Eyc