Het nieuwe relaxen: De Bierspa

Een dagje naar de Spa is niet helemaal ons ding, maar voor deze spa in Tsjechië maken we graag een uitzondering. De spa...

Een dagje naar de Spa is niet helemaal ons ding, maar voor deze spa in Tsjechië maken we graag een uitzondering. De spa in Praag is namelijk een speciale "Bier Spa". Ja, dat lees je goed, een spa volledig gewijd aan schoonheidsbehandelingen met bier.

Het motto van de spa is dan ook: 'We treat your body from the inside and the outside". Dat een goud-gele rakker goed is voor je innerlijk gestel, wisten we natuurlijk al langer. Maar ook als schoonheidsbehandeling? Bierbehandelingen bestaan al sinds de Middeleeuwen en zijn uitgegroeid tot een heuse Tsjechische traditie. Het is dus ook nog cultureel verantwoord.

Lees ook: Een sukkel-proof bierbrouwerijtje voor in de keuken

Het paradepaardje van de spa is het bierbad. Hierin kun je letterlijk badderen terwijl het bier uit de kraan stroomt. Onbeperkt drinken inclusief. Je poedelt in een bad vol ingrediënten waar bier van gemaakt wordt. Met name het hop is erg goed voor je huid en haardos.

Na het bierbad kun je kiezen voor een massage (uiteraard met hop) of rechtstreeks door naar een voorverwarmd bed om je roes uit te slapen.

Voor een dagje spa en onbeperkt bier drinken, ben je ongeveer 88 euro kwijt.