Gamerecensie: Uncharted 4: A Thief's End

Feit: met een sterke PC kun je beter gamen dan op een console. Spellen zijn mooier, sneller en uit te breiden met gratis...

Feit: met een sterke PC kun je beter gamen dan op een console. Spellen zijn mooier, sneller en uit te breiden met gratis mods. De enige reden om toch voor een PlayStation te kiezen heet Uncharted 4: A Thief’s End. Het vierde deel uit de roemruchte reeks is net als zijn voorgangers exclusief op de console van Sony te beleven.

Vijf jaar na Uncharted 3: Drake’s Deception kruipen we nog een laatste keer in de rol van schattenjager Nathan Drake. Die geniet inmiddels samen met zijn vrouw Elena Fisher van een welverdiend pensi- oen, tot zijn dood gewaande broer opeens om hulp vraagt. Opnieuw moet Drake als een soort Indiana Jones de wereld rond. En dit keer staat een berg piratengoud centraal.

Dialogen voeren

Fans hebben lang op deel vier moeten wachten, maar krijgen een vertrouwd, filmisch verhaal voorgeschoteld vol adrenaline. Toch zijn er ook een heleboel nieuwe elementen in dit laatste avontuur. De speelstijl is bijvoorbeeld minder lineair, de maps zijn groter en bieden een scala aan verschillende tactieken. Je kunt daarnaast dit keer in voertuigen rondracen, zoals met een jeep in Madagascar. Verder krijg je in dialogen de keuze wat Drake moet zeggen.

Het spel is al met al veel grootser dan het ooit eerder was, met allemaal nieuwe ingredie?nten die geleend worden van andere blockbustergames zoals Metal Gear Solid V. Het risico is dat er te veel grote veranderingen zijn. Is Uncharted nog wel Uncharted? Ja, zeggen de makers. Juist nu konden ze alles wat ze altijd wilden in het spel stoppen. Nathan Drake krijgt een waardig afscheid, waar je heel lang zoet mee zal zijn. Het verhaal gaat maar door en voor wie er geen genoeg van krijgt: multiplayer is present.

https://www.youtube.com/watch?v=hh5HV4iic1Y