Dit worden in 2023 de grootste games

2022 was een gamejaar waarin heel veel games zijn uitgesteld. 2023 zit daardoor bomvol potentiële pareltjes. Dit zijn de belangrijkste:

Marvel

Star Wars Jedi: Survivor

Star Wars Jedi: Fallen Order was in 2019 een hit: de gevechten waren uitdagend en diepgaand, de werelden waren leuk om te verkennen en het verhaal was verrassend meeslepend. Het vervolg heeft Dual- wielding lightsabers en extra acrobatische moves voor hoofdrolspeler Cal Kestis. We hebben er zin in.

Release: 17 maart

Starfield

Starfield komt van de maker van The Elder Scrolls V: Skyrim. Starfield is opnieuw een openwereld-RPG, allleen dan met een NASA-achtige scifisetting, aanpasbare ruimteschepen en meer dan 1.000 planeten om te verkennen. Dit is een spel waar je je honderden uren in kunt verliezen.

Release: 2023

Marvel's Spider-Man 2

De 2018 Spider-Man-game van ontwikkelaar Insomniac Games leverde een prachtige virtuele New York City om te verkennen, de beste webswinging mechanics ooit, en een ontroerend verhaal over de superheld. Uitbreiding Miles Morales (2020) was nog beter. Het vervolg brengt de twee samen.

Release: 2023

Hogwarts Legacy

Hogwarts Legacy is een actie-RPG waarin spelers lessen volgen op Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry en allerlei avonturen beleven. Locaties uit het bekende universum zoals het Verboden Bos, Diagon Alley en Hogsmeade zijn van de partij. De game speelt zich af in de jaren 1890 en volgt een leerling die in het vijfde jaar aan Zweinstein begint. Je ontwerpt zelf je personage.

Release: 10 februari

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

The Legend of Zelda: Breath of the Wild – een van de beste videogames ooit gemaakt – gaf de lancering van de Nintendo Switchconsole cachet. Het vervolg Tears of the Kingdom kent dezelfde prachtige open wereld als zijn voorganger, met de toevoeging van zwevende luchteilanden.

Release: 12 mei

Final Fantasy XVI

Bijna zeven jaar na Final Fantasy XV geeft ontwikkelaar Square Enix zijn paradepaardje een nieuwe kans. FFXVI heeft een traditionele, duistere fantasysetting met strijdende koninkrijken, bergachtige kristallen en Godzilla-grote versies van klassieke magische summons. De gevechten beloven een flitsende combinatie van Final Fantasy en Devil May Cry, compleet met luchtcombo's en allerlei coole magische spreuken waarmee je vijanden mag verpulveren.

Release: 22 juni

Meer lezen over de nieuwste games? Je leest 's in de nieuwste Playboy. Vanaf donderdag in de winkel!

Goodlife
  • Marvel