Met de Soundboks creëer je overal je eigen festival

De Soundboks kwam met een knal op Kickstarter in maart. De campagne voor deze ‘draagbare’ speaker op batterije...

De Soundboks kwam met een knal op Kickstarter in maart. De campagne voor deze ‘draagbare’ speaker op batterijen behaalde binnen drie uur het benodigde bedrag van honderdduizend dollar. Hij is vanaf nu? verkrijgbaar en klaar om herrie te maken.

‘Twee keer zo luid als een nachtclub,’ schreeuwt de website van Soundboks. En daar is niks van gelogen. Het boerendorp onder de rook van Purmerend waar we het ding mee naartoe namen, is nog van de schrik aan het bekomen. Het ‘hoofd, schouders, knie en teen’ dat uit de voetbalkantine bij de uitwedstrijd klonk, verstomde bij de klanken uit onze iPhone. Via de bluetooth 3.0-verbinding bliezen we onze herrie vol over de 119 decibel.

Lees ook: Dit zijn de heetste dames van Burning Man

De Soundboks is ontworpen door drie jonge Deense schoolverlaters bij gebrek aan een goede speaker die ze mee konden nemen naar festivals. De klankkast meet 66 x 43 x 32 centimeter en is niet onder de indruk van een beetje regen, zand, sneeuw of storm. Dat-ie alles op batterij doet en het met gemak zestig uur (!) volhoudt, is nog wel het meest bizarre.

Vanaf 649 euro.

https://www.youtube.com/watch?v=nmOp39ujWKs