Deze cocktail kan dit weekend ook voor 5 uur

Het weekend is de ideale tijd om lekker achterover te leunen en jezelf een drankje in te schenken. Met deze zomerse cock...

Het weekend is de ideale tijd om lekker achterover te leunen en jezelf een drankje in te schenken. Met deze zomerse cocktail hoeft het daar niet eens vijf uur voor geweest te zijn.

De Bicicletta is oorspronkelijk van Franse makelij. Dat is niet vreemd als je bedenkt dat er wijn in gaat. Hij hoort dan ook tot dezelfde familie als de Americano en de Aperol Spritz. Deze European Café cocktails bestaan allemaal uit een deel bitter, een deel wijn en een deel koolzuurhoudende frisdrank. Wat 'm uitermate geschikt maakt voor overdag.

Lees ook: VIDEO: zo maak je de magische cocktail 'Smoke Bomb'

Wat de cocktail nog geschikter maakt, is het gemak waarmee je hem bereid. Meng een deel Campari, een deel witte wijn en een deel spa rood in een glas. Een blokje ijs erbij, even roeren en je hebt de perfecte Bicicletta. Wil je indruk maken op je gasten garneer je het geheel met een schijfje sinaasappel. Zo hou je dit weekend tijd over om daadwerkelijk te genieten van je zelfgemaakte cocktail.