LEGO stenen voor gevorderden

Dat je met LEGO-stenen een hele hoop mooie bouwwerken kunt maken, kan elk 7-jarig jongetje bevestigen. Toch is het deze...

Dat je met LEGO-stenen een hele hoop mooie bouwwerken kunt maken, kan elk 7-jarig jongetje bevestigen. Toch is het deze 42-jarige man gelukt om er zijn werk van te maken. De Amerikaanse Nathan Sawaya maakt hele beeldhouwwerken van LEGO.

Alles leuk en aardig zou je zeggen, dat doen ze in Denemarken ook, maar Sawaya tilt het naar een hoger level. De voormalige Wall-Street advocaat exposeert over de hele wereld met "The Art of the Brick." Zijn standbeelden, want zo kunnen we zijn bouwwerken wel noemen, waren te zien in een videoclip van Lady Gaga en zijn LEGO replica van een Oscar was in 2015 te zien bij de Academy Awards. Dat is nog eens Lego bouwen voor gevorderden.

Lees ook: Speelgoed voor de gesofisticeerde man: gouden LEGO

Yellow

 

Red

Dinosaur

Heeft Sawaya je interesse gewekt? Tot 17 juli is de tentoonstelling te zien in Hamburg. Wil je nou zelf een ontwerp van deze Brick master in huis halen? Op dit moment loopt er een campagne bij LEGO om de Oscar beeldjes als doe-het-zelf kunstwerk in een doos te krijgen.