Oeps bij de Oscars en andere verkiezingen

Voor actrices en filmmakers is de Oscaruitreiking een van de spannendste momenten van het jaar. De kans om zo'n felbegee...

Voor actrices en filmmakers is de Oscaruitreiking een van de spannendste momenten van het jaar. De kans om zo'n felbegeerd beeldje in ontvangst te kunnen nemen is de droom van iedereen die groot is in de filmwereld. Kortom: een spannende avond. Blijkbaar geldt dat ook voor de presentatoren van de awardshow, want er gaat wel eens iets (gigantisch) mis. En niet alleen bij de Oscars.

Lees ook: Japanse poolspeler bewijst dat enthousiasme belangrijker is dan talenkennis 

Oscars 2017

Warren Beatty en Faye Dunaway mochten de award voor Best Picture uitreiken aan de film Moonlight. Blijkbaar hadden ze van tevoren de verkeerde envelop gekregen, Actress in a Leading Role, die inderdaad bedoeld was voor Emma Stone in La La Land.

Miss Universe 2015

Misschien was presentator Steve Harley even afgeleid door alle mooie vrouwen van de avond. Hij kondigde Miss Colombia Ariadna Gutierrez namelijk aan als winnares, in plaats van Miss Philippines Pia Alonzo Wurtzbach.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=3DKDaSd-4nY[/embed]

BET awards 2011

Een double take van presentatrice Tiffany Green. Eerst kondigde ze aan dat Chris Brown de Viewers Choice was, toen werden dat Rihanna en Drake met What's My Name, en na de show werd duidelijk dat de verkeerde naam op de autocue was verschenen. Chris Brown was toch de juiste winnaar.

Australia's Next Top Model 2010

Nog meer verwarring in modellenshows: presentatrice Sarah Murdoch kondigde Kelsey Martinovich aan als winnares, in plaats van Amanda Ware. Blijkbaar waren nog niet alle stemmen geteld, maar dat maakt ons niet uit. Beide dames zijn leuk om naar te kijken.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=MqiD0KTZrKE[/embed]

Australian Football league 2016

Australian Football zit ergens tussen rugby en voetbal in, met een ovaal veld en teams van 18 man. Even verwarrend is de Best and Fairest award, die ieder seizoen uit wordt gereikt aan de speler die de beste prestatie heeft neergezet en daarbij zo weinig mogelijk spelregels overtrad. Right. De club Sydney Swans reikt deze prijs ook uit, maar vorig jaar wel aan de verkeerde persoon. Middenvelder Dan Hannebery kreeg door een telfout de prijs die voor Josh Kennedy bedoeld was. Uiteindelijk kreeg Kennedy toch zijn award, en zijn eigen Footballplaatje.

Mobo Awards 2016

Ook Groot Brittannië is niet veilig voor fouten. De prijs voor Best Song werd gegeven aan Wstrn in plaats van MC Abra Cadabra. De presentatie was in handen van Rickie Hatwood en Melvin Odoom, die ook de verkeerde envelop in gekregen hadden.

Overigens was gisteravond niet de eerste keer dat de verkeerde prijs uitgereikt werd bij de Oscars. In 1964 had presentator Sammy Davis ook de verkeerde envelop in handen. De Oscar was voor Andre Previn's Irma la Douce, in plaats van Tom Jones van John Addison.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=mmmi9ksOtt4[/embed]