Tweede regieproject Edward Norton morgen in de bios

Morgen verschijnt 'Motherless Brooklyn', het nieuwste regieproject van Edward Norton, in de Nederlandse bioscopen. Hij vertolkt zelf eveneens de hoofdrol.

Motherless Brooklyn

Film noir

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jonathan Lethem, dat in 1999 verscheen. Norton kocht toen direct de filmrechten, maar deed er bijna twintig jaar over om de film te maken. Het originele verhaal speelt zich af in de vastgoedwereld van de jaren 90 (hoi Donald Trump!), maar Norton koos ervoor om het naar de jaren 50 te vertalen.

Sterrencast

Aan de cast zal het in ieder geval niet liggen: Norton heeft met Bruce Willis, Willem Dafoe en Alec Baldwin een club van A-listers om zich heen verzameld. De film vertelt het verhaal van Lionel Essrog (vertolkt door Norton zelf), een privédetective wiens mentor (Willis) vermoord wordt. Essrog is uiteraard vastbesloten die moord op te lossen en stuit daarbij op onder andere Baldwin (een politicus) en Dafoe (een boze local). 

Tourette

Wat het verhaal bijzonder maakt, is dat Essrog aan Tourette lijdt. Het is niet de eerste keer dat Norton zich aan een dergelijke uitdagende rol waagt: in 'The Score' speelde hij Jackie, een conciërge die zich voordeed als iemand met een verstandelijke beperking. De vraag is: weet hij weer een overtuigende prestatie neer te zetten zonder daarbij karikaturaal te worden? Zo ja, en dat weet Norton ook, dan ruikt dit naar Oscar-materiaal. 

Je kan het vanaf morgen zelf beoordelen, want dan verschijnt de film in de Nederlandse bioscopen. Bij deze alvast de trailer:

Entertainment
  • Cinenews.be