4 goddelijk lekkere cocktails op basis van, jawel, jenever

Jenever is al lang niet meer ‘het borreltje van opa’. Het ruim 400 jaar oude slokje uit Nederland is bezig aan een opmar...

Jenever is al lang niet meer ‘het borreltje van opa’. Het ruim 400 jaar oude slokje uit Nederland is bezig aan een opmars.

Volgens Tess Posthumus, de beste vrouwelijke bartender ter wereld, is het de missing link tussen gin en whisky. Vier cocktails op basis van jenever waarmee jij vanavond de show steelt.

Martinez

60 ml jenever / 30 ml rode vermout / 7,5 ml maraschino likeur / 3 ml Boker’s bitter

Methode: stirGlas: coupeGarnering: sinaas appelzest

1. Vul een mixglas met ijsblokjes. 2. Schenk de jenever, rode vermout, maraschinolikeur en Boker’s bitter erbij. 3. Stir alle ingrediënten totdat zich vorst op de buitenkant van het mixglas begint te vormen. 4. Strain de cocktail in het glas. 5. Garneer met een sinaasappelzest.

Timothy Benedictus

50 ml oude jenever / 20 ml citroensap / 10 ml D.O.M. Bénédictine / 10 ml honingsiroop / 1 takje verse tijm / 1 ml Angostura bitters

Methode: shakeGlas: rocksglasGarnering: citroenschijfje en takje verse tijm

1. Schenk de jenever, het citroensap, de Bénédictine, honingsiroop, tijm en de Angostura bitters in een cocktailshaker. 2. Vul de shaker met ijsblokjes en schud hard. 3. Vul een rocksglas met ijsblokjes. 4. Fine strain de cocktail in het glas en garneer met een citroenschijfje en een takje verse tijm.

Collins

60 ml jenever / 30 ml citroensap / 15 ml suikersiroop / 60 ml sodawater

Methode: shakeGlas: longdrinkglasGarnering: twee partjes citroen

1. Schenk de jenever, het citroensap en de suikersiroop in een shaker. 2. Vul vervolgens de shaker tot aan de rand met ijsblokjes en schud hard. 3. Vul een longdrinkglas met ijsblokjes. 4. Strain de cocktail in het glas. 5. Top up met sodawater. 6. Garneer met de citroenpartjes.

Improved Holland Gin Coktail

60 ml jenever / 5 ml maraschinolikeur / 5 ml absint / 5 ml suikersiroop / 2 ml Angostura bitters

Methode: stirGlas: coupeGarnering: citroenzest

1. Vul een mixglas met ijsblokjes. 2. Schenk de jenever, maraschinolikeur, absint, suikersiroop en Angostura bitters erbij. 3. Stir alle ingrediënten totdat zich vorst op de buitenkant van het mixglas begint te vormen. 4. Strain de cocktail in het glas. 5. Garneer met een citroenzest.