Zo maak je in een handomdraai de perfecte Caipirinha

De Olympische Spelen in Rio de Janeiro zijn begonnen en dat vieren we met een echte Caipirinha. De cocktail is oorspr...

De Olympische Spelen in Rio de Janeiro zijn begonnen en dat vieren we met een echte Caipirinha.

De cocktail is oorspronkelijk vernoemd naar het woord ''caipira'' wat iets als simpele boer betekent. Die fase is dit drankje gelukkig allang voorbij. Maak ook niet één Caipirinha maar meerdere. Vervang de Cachaça bijvoorbleed eens met wodka om een Caipiroska te maken. En als je echt iets belachelijk zoets wilt proberen, gebruik dan Likeur 43 als base-spirit. Ken je de Caipivinho? Dat is hetzelfde, maar dan met rode wijn.

Anyway, zo maak je in een handomdraai de populaire Braziliaanse cocktail, alsof je nooit wat anders gedaan hebt.

Lees ook: 4 cocktailregels om dit weekend nog te breken

Een Caipirinha is bedrieglijk eenvoudig: verse limoen met flink veel suiker wordt opgelost in ijsgruis en Cachaça. That’s it. Gemaakt in twee handomdraaien en hij glijdt net zo makkelijk naar binnen. Cachaça is de nationale likeur van Brazilie die veel vergeleken wordt met rum. De echte kenner weet echter dat Cachaça zijn eigen, unieke smaak heeft.

Ingrediënten

• 1 GROTE LIMOEN• 2 EL FIJNE KRISTALSUIKER• IJSGRUIS• 60 ML CACHAÇA

Bereidingswijze

Snij de limoen in vier partjes en verwijder hieruit de dradige kern. Leg drie partjes limoen op de bodem van een rocksglas en voeg de suiker toe. Gebruik een muddler om het sap uit de limoenen te stampen en het met de suiker te vermengen. Een rocks- of tumblerglas heeft een extra dikke bodem zodat je het glas met de muddler niet kapot kan maken.

Vul het glas tot de rand met ijsgruis en voeg de Cachaça toe. Roer het geheel met een barlepel tot alles goed mengt en de cocktail ijskoud is. Garneer met een limoenpartje en probeer na een paar drankjes eens uit te zoeken hoe je Cachaça officieel uitspreekt. en vergeet er vooral niet een dosis liefde in te gooien. Enjoy!