Twee keer zo lang met je kleren dankzij Biggetje Proof

Als je deze zomer naar een festival gaat, ben je verzekerd van verantwoord eten, speciaalbier, een goeie line-up en — eh...

Als je deze zomer naar een festival gaat, ben je verzekerd van verantwoord eten, speciaalbier, een goeie line-up en — ehh, en kleren die onder de modder zitten. No biggie met de Piggy Proof-spray!

Dat we vorig jaar kniediep in de blubber stonden op de Zwarte Cross, daar viel mee te leven. Høken doe je per slot van rekening ook niet op een marmeren vloer. Maar dit jaar is het helemaal huilen met de regenjas aan. Rock Werchter, Pinkpop, Down The Rabbit Hole: stuk voor stuk waren het Mega Blubber Power Races.

Lees ook: 'Banger voor NAVO dan voor Islamitische Staat'

Dan trek je niet zo snel je beste tabberd aan, maar ga je voor die oude klusbroek met gaten erin en aftandse All Stars eronder. Ténzij je voor €17,50 zo’n pakketje Piggy Proof besteld hebt. Dat is een spray met een geavanceerde beschermingsformule voor schoenen en kleding. Zelfs suède schoenen en wollen jassen zouden permanent water- en vuilafstotend worden van de onzichtbare nano-beschermlaag.

Kletsen kunnen ze daar bij die startup uit Heiloo, dachten we eerst. Maar goed: Lowlands staat voor de deur en daar willen we er toch een beetje tof uitzien. Piggy Proof besteld, thuis op oude kleren (ja hallo, wat als ‘t rotzooi is?) gesprayd en ermee naar de redactie gefietst op een stormachtige julidag.

En wat denk je? Hartstikke schoon. Jan Dirks, directeur van Orange Nano dat Piggy Proof op de markt brengt: ‘Met Piggy Proof verdubbelen wij de levensduur van dierbare en vaak kostbare kleding en sneakers.’ Als we Lowlands overleven, schrijven we ons misschien in voor de Mud Masters.