Onderzoek: jongvolwassenen hebben minder sex dan hun ouders

Jongvolwassenen die geboren zijn in de jaren tachtig en negentig, bekend als de millenniumgeneratie, zouden een leeg, he...

Jongvolwassenen die geboren zijn in de jaren tachtig en negentig, bekend als de millenniumgeneratie, zouden een leeg, hedonistisch en door seks gedreven bestaan leiden.

Niets is echter minder waar. Een nieuwe wetenschappelijke studie toont aan dat de nieuwe generatie juist veel minder seks heeft dan de generatie van hun ouders. Geloof dus niet blind de krantenberichten over populaire termen als 'Dating Apocalyps' en 'Hook-up culture'.

Lees ook: 27 sex ervaringen die iedere man zou moeten hebben

De San Diego State University hield een enquête waaraan 26.707 mensen meededen. De mensen die geboren zijn in de jaren tachtig en negentig gaven aan veel minder seks te hebben gehad dan degenen die daarvoor geboren zijn. Dit is natuurlijk logisch want de oudere personen hebben veel meer tijd gehad om de horizontale dans uit te voeren.

Maar toen de eerdere jaren van de oudere generaties werden vergeleken met dezelfde periode van de milleniumgeneratie, bleek toch echt dat we met een dalende lijn te maken hebben.

Een mogelijke verklaring is volgens de onderzoekers dat technologie juist het tegenovergestelde effect heeft op de jeugd dan dat de media zouden suggereren. De jeugd spendeert ontzettend veel tijd online, waardoor ze minder tijd hebben voor persoonlijk contact. Ook hebben we te maken met een risicomijdende generatie. Jongvolwassenen durven minder en drinken volgens de onderzoekers zelfs minder dan hun ouders vroeger deden.

Oudere generaties die klagen over de generatie die na hen is gekomen is natuurlijk niet iets nieuws. In de jaren zestig en zeventig keken ouders met zorg en treurnis naar hun kinderen die opgingen in de hippiecultuur, in 2016 zien ze hun kinderen alleen maar achter hun telefoon en over een paar jaar begin je zelf verwonderd te kijken naar de kinderen die op schoolpleinen rond paraderen in outfits waarvan je zeker wist dat die nog niet bestonden in jouw tijd.

Toch een tip van onze kant: probeer het weer eens op de ouderwetse manier, door gewoon persoonlijk contact met iemand te zoeken.

Lees ook: Zo bereid je je voor op je eerste date