De 7 duurste champagnes ter wereld

Champagnes zijn sowieso al een teken van weelderige luxe, maar de onderstaande champagnes zijn pas écht exorbitant te no...

Champagnes zijn sowieso al een teken van weelderige luxe, maar de onderstaande champagnes zijn pas écht exorbitant te noemen. Het beste van het beste of gewoon de meest zeldzame. Overweeg eens om te gaan investeren in een paar goede flessen. Ooit ben je ons dankbaar.

Lees ook: De naaktshoot van Carlotta Champagne

7. Moet & Chandon Dom Perignon Charles & Diana 1961

Vergeleken met de rest van de flessen in dit rijtje is de Charles & Diana uit 1961 een koopje. Voor slechts 3.850 euro ben je in het bezit van een fles die gebotteld werd in het jaar waarin prinses Diana was geboren. Het was ook de officiële champagne op de bruiloft van Diana en prins Charles. Je vindt deze fles niet in de winkel, er zal toch echt op veilingen gezocht moeten worden.

6. The Champagne Cristal Brut 1990

Ook wel bekend als Methuselah. Deze opmerkelijke champagne is niets dan pure elegantie. Een absolute vintage-drank uit 1990 die alleen op veilingen, met een hoop mazzel, aan te treffen is. De prijs waarvoor de fles verkocht, was op de laatste veiling is 15.500 euro.

 

6. Krug 1928

Ondanks dat het etiket 1928 aangeeft is deze fles afkomstig uit 1938 en zijn er druiven uit 1926 gebruikt. Afijn, dit zijn van die flessen die je erop wijzen dat in een fles champagne investeren helemaal geen gek idee hoeft te zijn. Inmiddels betaal je 15.900 euro voor dit exemplaar. Als je er eentje kunt vinden tenminste.

5. Dom Perignon White Gold Jeroboam

35.800 euro betaal je voor deze fles. Althans, dat heeft iemand tijdens een veiling betaald. De fles is verder nergens beschikbaar.

4. Armand de Brignac 30 Liter Midas

Beter bekend onder de naam Ace of Spades. Deze fles van maar liefst 30 liter kun je aanschaffen voor 49.995 euro. Probeer daar maar eens een glas mee in te schenken zonder dat je een champagne-tsunami teweeg brengt. Er zijn slechts een paar flessen per jaar beschikbaar.

3. Perrier - Jouet Champagne

Een limited-edition set van 12 flessen werd verkocht voor 50.000 euro. Slechts 100 mensen konden deze editie aanschaffen.

2. Shipwrecked 1907 Heidsieck

In 1997 werd er een gezonken schip gevonden dat 200 flessen champagne herbergde. Het schip was door een Duitse onderzeeër tijdens de tweede wereld oorlog tot zinken gebracht waardoor de flessen onaangeroerd op de bodem van de oceaan konden rijpen. De flessen krijg je niet zomaar, ze worden alleen verkocht op speciale veilingen. Een fles gaat onder de hamer voor minimaal 275.000 dollar.

1. Goût de Diamants

Voor de duurste champagne ter wereld zul je 2.07 miljoen dollar moeten neerleggen. Alexander Amosu kwam met deze champagne die ook wel Taste of Diamonds genoemd wordt. Het logo, dat wat lijkt op het logo van superman, is gemaakt van 18-karaats goud en 19-karaats diamant. De druiven die je in de fles aantreft zijn Chardonnay, Pinot Noir en Pinoit Meunier.