Rijd als Don Draper op een vintage motor tegen prostaatkanker

Zondag 25 september 2016 gaan tienduizenden gentlemans (en ladies) op hun vintage motoren de straat op in hun meest flam...

Zondag 25 september 2016 gaan tienduizenden gentlemans (en ladies) op hun vintage motoren de straat op in hun meest flamboyante en stijlvolle outfits. Dan vindt namelijk The Distinguished Gentleman's Ride plaats. Doel van het evenement: awareness creëren voor prostaatkanker en geld inzamelen voor prostaatkankeronderzoek. Ook Nederland doet mee.

The Distinguished Gentleman's Ride vond voor het eerst plaats in 2013. Destijds brachten 11.000 deelnemers gezamenlijk 277 duizend dollar op. In 2014 deden 20.000 mensen mee en is er omgerekend 1,3 miljoen euro opgehaald. Vorig jaar stond de teller op 37.000 deelnemers en 2 miljoen euro. En volgende moet dat record natuurlijk weer overtroffen zal worden.

Lees ook: 5 ultieme retro-motorfietsen waar je geen omkijken naar hebt

De Australische Mark Hawwa, bedenker van het initiatief, raakte geïnspireerd door een foto van Mad Men's Don Draper die gekleed in zijn beste pak op een klassieke motor zat. Hawwa zag een motorrit met een stijlvol thema als uitgelezen kans om van het negatieve stereotype van motorrijders af te komen en direct meerdere motor-subculturen samen te brengen.

Nu er in totaal al 4,7 miljoen euro opgehaald is, richt het evenement zich, helaas geïnspireerd door de zelfmoord van één van de organisatoren, ook op zelfmoordpreventie. Beide onderwerpen zijn een taboe in de mannenwereld en worden nu slim aangesproken.

Hoe ga je gekleed?

Hoe kleedt een dandy-motorrijder zich dan tijdens een rit? Denk aan blazers, maatpakken, dassen, lakschoenen, kostuums, monocles, getrimde snorren en piekfijne pochetten. En de motor? Denk daarbij aan een Café Racer, Bobber, Tracker, Scrambler, Old-Skool Chopper, klassieke en modern-klassieke motoren, Brat-Styled motoren en zelfs klassieke scooters.

Tot nu toe hebben 13.990 deelnemers zich ingeschreven en is er al meer dan 40.000 euro opgehaald (het doel dit jaar is 5 miljoen).  Uit Nederland doen tot nu toe 584 deelnemers mee, die gezamenlijk al 10.170 euro hebben opgehaald.

Meedoen

Deelname is gratis maar er wordt je vriendelijk verzocht een donatie te doen of donaties te verzamelen. Inschrijven doe je op www.gentlemansride.com. Er wordt overal ter wereld gereden, voorgaande jaren ook in Amsterdam en Rotterdam. Dit jaar zal dat niet anders zijn.

Check hieronder de stijlvolle promo en enkele foto's van de afgelopen edities.

https://www.youtube.com/watch?v=PVpYs8di884

A beautiful classic Beemer upfront in Bern2015. Photo credit - Tim Loosli Een foto die is geplaatst door Gentlemans Ride (@gentlemansride) op

Beautiful late afternon light from DGR2015 in Porto. Photo credit - Miguel Silva Rocha

Een foto die is geplaatst door Gentlemans Ride (@gentlemansride) op

Looking mighty fine from the 2015 Kuala Lumpur Gentleman's Ride. Photo credit - @davidlow71

Een foto die is geplaatst door Gentlemans Ride (@gentlemansride) op

A fine collection of Distinguished Gentlemen in Amsterdam. Photo credit - Guus de Graaf Een foto die is geplaatst door Gentlemans Ride (@gentlemansride) op

This bobber from the Thessaloniki Gentleman's Ride is breathtakingly beautiful! Photo credit - Leonidas Kyrtso Een foto die is geplaatst door Gentlemans Ride (@gentlemansride) op

Everything about this stunning capture from Vienna Gentleman's Ride is simply perfect. Photo credit - @thegeorgauf

Een foto die is geplaatst door Gentlemans Ride (@gentlemansride) op