Duurste huis ter wereld te koop voor 1 miljard euro

Niet eerder moest men dieper in de buidel tasten dan voor dit huis, waar bijna 1 miljard euro voor gevraagd wordt. Ville...

Niet eerder moest men dieper in de buidel tasten dan voor dit huis, waar bijna 1 miljard euro voor gevraagd wordt. Villes les Cedres, zoals het stulpje heet, ligt tussen Nice en Monaco, een gebied dat ook wel de speeltuin van de miljardairs wordt genoemd.

Het huis is nog niet verkocht, maar mocht de voordeursleutel binnenkort wel van hand wisselen dan krijgt de nieuwe eigenaar tien slaapkamers, een balzaal, een kapel, een 50 meter lang zwembad dat uit de rotsen is gegraven en een stal die groot genoeg is voor 30 paarden. En dan hebben we het nog niet eens over de tuinen.

Lees ook: Het Hollywood-huis van Reinout Oerlemans

De bloementuinen worden door vijftien tuiniers onderhouden en behoren volgens kenners tot de mooiste van Europa. De twintig kassen bevatten 15.000 zeldzame tropische planten. Dit is de grootste verzameling van Europa.

Met het bedrag van een miljard euro stoot deze mansion een ranch in Texas, die voor 700 miljoen over de toonbalk ging, van de troon.

Een van de redenen waarom de villa zo duur is: het grondgebied van de gemeente Saint Jean Cap Ferrat, waar het huis staat, heeft 's werelds hoogste prijs per vierkante meter: 200.000 euro. De buren zullen dus ook niet bepaald goedkoop wonen. Maar wees gerust: veel buren zul je niet aantreffen, er wonen slechts 2.000 mensen in de uitgestrekte gemeente.

Nog even wat historische informatie: Winston Churchill, Charlie Chaplin en Prins Rainier III van Monaco brachten hier hun vakantie door. Ook heeft het gebouw nog een noemenswaardige oude eigenaar; Koning  Leopold 2 van België heeft het pand in 1870 omgebouwd tot wat het vandaag is. Het huis zelf stamt uit 1830.