7 manieren om te voorkomen dat je een oude kop krijgt

Er zit een groot verschil tussen er volwassen en oud uitzien en je gaat al snel de verkeerde kant op (tenzij je Keith Ri...

Er zit een groot verschil tussen er volwassen en oud uitzien en je gaat al snel de verkeerde kant op (tenzij je Keith Richards heet natuurlijk, dan is het prima).

Onderzoekers van de University of Stirling concludeerden dat mannen met een brede kaak, prominente jukbeenderen en smalle wangen een mooi volwassen uiterlijk hebben.

Deze eigenschappen worden door vrouwen veelal als aantrekkelijker dan de welbekende baby-face ervaren. Een man wordt oud geschat wanneer hij een bleke huid, grijs haar en diepliggende ogen heeft. Daarmee ga je het bij de vrouwen niet redden.

Die bovenstaande negatieve eigenschappen worden door een aantal zaken verergerd waardoor jij er veel te vroeg oud uit gaat zien. Uit de resultaten van nieuw onderzoek blijkt dat stress over geld (punt 1) bijvoorbeeld het verouderingsproces rap in gang zet. Een man met veel financiële stress verouderd in 10 jaar het meest ten opzichte van mannen die geen geldzorgen hebben.

Lees ook: Amsterdam ligt aan je voeten in Europa's hoogste schommel

Pak stress dus snel aan, het is bewezen dat yoga en meditatie bijvoorbeeld erg goed helpen. Ook tijd in de natuur doorbrengen, naar de zee staren en een wandeling door een park maken kunnen jou helpen minder snel oud te lijken. Niet te veel stressen over geld dus. Let ook op de volgende zes zaken die jou de look van een oude man opleveren.

2. Slecht eten

Snoep, koek en frisdrank. Het is een beetje een open deur maar het is niet goed voor je. Onderzoek aan de Dartmouth Medical School toont aan dat je er ouder uit gaat zien als je veel producten met veel suiker eet. Hierdoor heeft jouw huid er namelijk meer moeite mee om zichzelf te repareren.

3. Wrok koesteren

Boos en bitter rondwandelen draagt ook niet bij aan een gezonde look, het zorgt er zelfs voor dat de hoeveelheid cortisol (een stresshormoon) in jouw lichaam aanzienlijk verhoogt. Een studie dat in Biological Psychology gepubliceerd is suggereert dat cortisol met jouw DNA kan kloten en het verouderingsproces in gang zet. Laat het soms gewoon lekker gaan, blijf je jong van.

4. Een aftershave gebruiken waar alcohol in zit

Aftershave met alcohol heeft een negatieve invloed op de bovenste huidlaag en droogt deze uit. Ga altijd op zoek naar een alcoholvrije aftershave.

5. Stevig drinken

Een biertje of een wijntje tijdens het eten, of met vrienden, moet kunnen. Stevig drinken echter zorgt ervoor dat het hormoon glucocorticoid vrijkomt. Dit is slecht nieuws want dit hormoon  levert schade op aan allerlei cellen en organen die op hun beurt veel te snel verouderen.

6. Roken

Je wordt er al mee doodgegooid en het behoeft vast niet al te veel uitleg, maar Italiaanse onderzoekers hebben weer eens vastgesteld dat roken schade aan jouw DNA toebrengt en dat jouw huidcellen zich hierdoor niet meer kunnen repareren.

7. Te weinig slapen

Dat te weinig slaap niet goed voor jouw uiterlijk is wist je ook vast al, maar wist je dat te weinig slaap er toe leidt dat jouw huid niet goed met de zon om kan gaan? Een beetje verbranden terwijl je amper geslapen heeft geeft jouw huid al een flinke kluif aan de reparaties. Huidkanker ligt hierdoor nog veel sneller op de loer dan normaal.