200 jaar evolueren, maar dan heb je ook wat: de peperdure Hennessy 8

'Doe mij maar een Henny met cola',  Hebben we iemand wel eens horen zeggen terwijl we aan de bar stonden te wachten. Waa...

'Doe mij maar een Henny met cola',  Hebben we iemand wel eens horen zeggen terwijl we aan de bar stonden te wachten. Waag dat maar eens te doen met Hennessy 8, een ode aan huize Hennesy en een traditie die al 200 jaar stand houdt.

Yann Fillioux is de zevende generatie meesterblender bij Hennessy. Zijn voorvaderen gingen hem de afgelopen 200 jaar voor. In 1800 nam James Hennessey, Jean Fillioux aan en maakte van hem de maître de chai, oftewel de keldermeester (degene die verantwoordelijk is voor de rijping en de botteling van een wijn).

Lees ook: De man achter Hennessy, Moët & Chandon en Louis Vuitton

Nu, 200 jaar later, is daar de Hennessey 8 en geeft achterkleinkind Yann Fillioux aan dat dit één van zijn laatste Hennessy's gaat worden. De volgende Fillioux staat al klaar, neefje Renaud Fillioux gaat de baan overnemen en wordt daarmee de achtste generatie keldermeester in de Fillioux familie.

Met dat verhaal in het achterhoofd stijgt toch het respect voor Hennessy weer een beetje. Een cognac die toch, onterecht, wat lijdt onder een wat pauperig imago. Wij gaan hem in ieder geval proeven, ook al moeten we daarvoor 35.000 euro aftikken.