5 tips om zonder geslijm medewerker van het jaar te worden

De meeste mannen brengen meer tijd door op kantoor dan met vrienden. Voorstel om dit probleem op te lossen: combineer di...

De meeste mannen brengen meer tijd door op kantoor dan met vrienden. Voorstel om dit probleem op te lossen: combineer die twee. Zo word je de meest geliefde collega van de firma, en daat zonder geslijm. En bijna zonder psychologische trucs.

WERK VEEL (OF DOE NET ALSOF)

Luiheid is een kunst, probeer niet betrapt te worden tijdens het nietsdoen. Geef je collega-kantoorslaven vooral het idee dat ze minder hard werken dan jij. Hoe harder je ‘werkt’, des te beter.

MAAK JEZELF IMPOPULAIR 

 

...bij je baas. Voorzie de chef op het juiste moment en goed gedoseerd van een charmant doch grappig tegenwoord en maak indruk bij je collega’s. En wellicht krijg je uiteindelijk respect van je baas.

LAAT JE HELPEN

...door bijvoorbeeld een Amerikaanse president. Het Benjamin Franklin-effect luidt als volgt: als we iemand helpen, wordt diegene sympathieker naar ons toe, omdat we eensociale band opbouwen. Andersom geldt dat ook zo: neem af en toe een koffie mee of laat je iets uitleggen (ook als je de materie al lang en breed snapt).

RODDEL NIET

...of doe het met mate en alleen als het in het teken staat van verbroedering. Maar wees voorzichtig: als je bekendstaat als de roddelkoning, leid je een eenzaam bestaan. De eeuwige criticus is zelden het coolste kind van de klas.

WEES GUL

Tijdens feestjes. Investeren doe je niet in goud, investeren doe je in bier. Spendeer je loon gerust aan een kratje bier voor een collega – of het nou voor z’n verjaardag is of gewoon zomaar: het loont altijd.