Ruud Gullit: 'Vrouwen kosten een hoop geld'

Ruud Gullit is een van de beste Nederlandse voetballers aller tijden, was in de race om assistent-bondscoach te worden b...

Ruud Gullit is een van de beste Nederlandse voetballers aller tijden, was in de race om assistent-bondscoach te worden bij Oranje en bracht onlangs een boek uit over de sport die hem groot maakte.

Playboy ondervroeg Gullit voor de rubriek 20 Questions in het oktobernummer. Drie vragen en antwoorden lees je alvast hier. Allemaal over dat andere onderwerp waar Gullit veel vanaf weet: vrouwen.

Je zwijgt diplomatiek over je exen, waarom?

Het belangrijkste in het leven is dat je in de spiegel kijkt en tegen jezelf zegt: ‘Wat is mijn aandeel hier in geweest?’ Ga niet met een vinger naar een ander wijzen. Tijdens mijn voetbalcarrière had ik mijn voelsprieten altijd aan, maar privé nooit. In de auto terug van de training was ik het gelukkigst. Muziekje aan. Even weg. Soms wilde ik niet dat de training stopte. Dat is nu beter.

Op Ibiza heb je nog een huis met je ex-vrouw Estelle. Hoe gaan jullie nu met elkaar om?Gewoon. We groeten elkaar. Of dat gek is?  Nee. Ik kan mezelf toch in de spiegel aankijken. Natuurlijk doe ik ook dingen fout. Maar je moet verder. Slik die drol door, en doorrrr. Als je blijft hangen in oude dingen kom je niet vooruit. Dan word je verteerd door hartzeer. Heb ik niet. Ik ben ook niet rancuneus. Al die negatieve mensen, al die bloedzuigers hebben een functie in mijn leven. Mensen zijn jaloers soms, die minachten je, die moeten wat van je, die stelen je energie. Dat zijn vampiers. Die zuigen je mentaal helemaal leeg.

Hebben vrouwen je veel geld gekost?[Lacht heel hard] Als je een vrouw neemt, kost dat een hoop geld. Maar ik heb leuke tijden meegemaakt en die koester ik.Als het niet meer loopt, moet je ermee dealen. Tot nu toe heb ik er goed mee gedeald. Ik ben er goed uitgekomen (in de zaak met Cristina Pensa, zijn tweede vrouw, red). Als je een slag verliest, heb je de oorlog nog niet verloren. De eerste keer won ik (een zaak over alimentatie), en de tweede keer werd de zaak ingetrokken.

De overige 17 vragen en antwoorden (over onder meer Danny Blind, Johan Cruijff, Berlusconi, geld, sex en nog meer exen)- lees je in de Playboy die nu in de winkel ligt.